Havtåke la Flekkerøy i et grått teppe lørdag ettermiddag. Bildet er tatt fra det gamle fergeleie ved Møvik. Fredriksholm festning i Vestergabet ligger i sol, mens øya knapt synlig.

Ser lovende ut for 17. mai

Publisert Sist oppdatert
Bildet er fra skoletoget på Flekkerøy 17. mai 2022.

– Værgudene holder det norske folk på pinebenken før nasjonaldagen. I nord kan det bli regn, i sør ser det best ut, mens Østlandet kan få gråvær, skriver VG lørdag ettermiddag.

Prognosene for været 17. mai er fremdeles usikre, men for sørlige deler av landet ser det lovende ut. Per lørdag er varselet for dagen mye sol, 15 grader og lite vind.

I følge Meteorologisk Institutt vil lørdagen fortsette med godvær, men havtåka kan komme fort. På Flekkerøy la den seg som et grått teppe rundt klokken 13.00.

Havtåke dannes når varm og fuktig luft fra land blir transportert ut over kaldere hav. Havet avkjøler den varme luften slik at den mettes med vanndamp. Dermed blir det tåke. Dette skjer typisk om våren og på sommeren. Da er havet kaldere enn luften ettersom det tar lengre tid å varme opp vannet enn luften. Av og til kan havtåka drive inn over kysten. (Kilde: Båtens verden).

Søndag blir noe mer skyet enn lørdag, men det er ikke meldt nedbør. Mandag og tirsdag blir overskyet, men varm, og nasjonaldagen ser det lovende ut. Meteorologene understreker at værprognosene er svært usikre.

Også i Søgne kom tåka sigende inn lørdag ettermiddag.
Powered by Labrador CMS