
200 år gammel oppskrift
Søgne bygdekvinnelag serverte søndag mat til seminardeltagerne etter en 200 år gammel oppskrift. Kjøttsuppa var laget med råvarer som normalt var tilgjengelige på 1800-tallet. Foruten oksehale bestod suppa av kål, gulrot og selleri. N247 fikk prøvesmake kjøttsuppa før servering og kan bekrefte at den smakte fortreffelig. Bygdekvinnene hadde tilberedt hele 70 liter av den velsmakende suppa for å mette alle deltagerne. Til dessert fikk gjestene rabarbrasuppe.
På søndagens program var også innslag med Søgne Bygdekor og forelesninger av professor i historie ved UiA Berit Eide Johnsen, og kringkastingsmann og politiker Stein Ørnhøi.
Syvert Amundsen Eeg.
Jostein Andreassens forelesning lørdag var viet søgnes egen Syvert Amundsen Eeg. Den da 57-årige skipperen reiste til Eidsvoll midt i vårløsningen i april 1814. Eeg var valgt av tinget på Lunde og var en av tre representanter før østlige deler av Vest-Agder til Eidsvollsforsamlingen.
Andreassen fortalte også at Eeg helt tilbake i 1780-årene var blant dem som introduserte poteter til bøndene i Søgne. Eeg var ellers en høyt respektert mann og ble i sin tid regnet for en modig skipper i sin yrkeskarrière.
Grunnlovsmarkeringen ble avsluttet søndag med omvisning på kultursenteret og Søgne gamle kirke for alle seminardeltagerne.

"Agder 1814" var godt besøkt både lørdag og søndag. (Foto: Jon Aamodt)

ostein Andreassen foreleste om Syvert Amundsen Eeg, søgnemannen som reiste til Eidsvoll i april 1814 og deltok i utformingen av Grunnloven. (Foto: Jon Aamodt)