Målscorerne Samuel Lavik ( til venstre) og Elias Kjøstvedt jubler for seier.

– Sykt gøy å vinne slike kamper

Søgne-trener Lennart Aamodt måtte tørke svetten etter kampen.

Froland - Søgne 2 - 3 ( 1 - 2 ) 4. divisjon fotball, Kringla kunstgress fredag kveld.

Det ble som forventet en tøft og tett da Søgne-herrene møtte Froland på Kringla kunstgress fredag kveld. Det var Søgne som styrte det meste av spillet i starten av kampen uten å skape de helt store sjansene mot et lavtliggende hjemmelag som hadde nok med å forsvare seg. Etter 18 spilte minutter fikk hjemmelaget kranglet til seg en corner, som endte med sesongens første baklengs mål for Søgne. En lavt slått corner som Søgne-forsvaret ikke klarte å klarere endte med 1 – 0 ledelse til hjemmelaget, helt mot spillets gang.

Rask redusering

Heldigvis for bortelaget så gikk det kort tid før utligningen kom. Et mønsterangrep på Søgnes høyreside ente med scoring av unggutten Samuel Lavik. Samme spiller gav Søgne ledelsen 2 – 1 på et hardt og velplassert skudd tre minutter før pause. Mer skjedde ikke før kamplederen blåste for hvile. Pauseledelse 2 - 1 til bortelaget var så absolutt i minste laget etter en god omgang av de blåkledde.

Tøff andre omgang

Andre omgang startet som første med et klart overtak til bortelaget, med en keeper-tabbe av Søgnes målvakt gjorde at hjemmelaget kunne juble for utligning til 2 – 2 seks minutter inn i omgangen. Utligningen ga virkelig hjemmelaget blod på tann og spillet hardnet skikkelig til. Tilskuerne ble vitne til et hjemmelag som var mer interessert i å ødelegge kampen og provosere Søgne-spillerne enn å spille fotball.

Elias Kjøstvedt setter returen i mål.

Flere av hjemmelagets spillere kom utover i omgangen med flere slengbemerkninger til Søgne-spillerne som overhode ikke egner seg på trykk. Søgne-trener Lennart Aamodt så heldigvis hva som var i ferd med å skje (fare for røde kort) og byttet ut de spillerne som Froland-spillerne gang på gang prøvde å provosere til å pådra seg kort. Riktignok klarte en irritert Søgne-trener selv å pådra seg gult kort i kampens hete.

Sent seiersmål

Et hardkjempende og disiplinert Søgne-lag ga aldri opp håpet om seier og tre nye poeng. Og etter et vedvarende press hvor slitne Froland-spillere som etter hvert øynet håp om poeng, jublet høylytt hver gang de klarerte ballen ut til innkast fikk bortelaget tildelt et frispark på rundt 20 meters hold.

Etter først å ha skudd rett i muren fikk Søgnes kaptein Elias Kjøstvedt skikkelig treff på returen og ballen føk inn i nettet uten sjanse for Froland meget gode målvakt, dermed full jubel i Søgne-leiren for 3 – 2 ledelse med seks minutter igjen å spille. De siste spilleminuttene hadde bortelaget full kontroll og laget kunne tilslutt juble høyt for en fult fortjent seier 3 – 2 og foreløpig første plass på tabellen.

Svett trener og banens gigant

En svett og hes Søgne-trener Lennart Aamodt var meget godt fornøyd etter kampen.

– Syk gøy å vinne slike kamper. Jeg syntes at vi gjorde en meget god kamp mot en vanskelig motstander og spillerne skal virkelig ha skryt for innsats og vilje til aldri å gi opp håpet om å sette inn det avgjørende målet, oppsummerte en svettetørkende Lennart Aamodt like etter kampslutt.

Jone Haukland var banens gigant i kampen mot Froland.

Blant mange gode Søgne-spillere trekker vi frem midtbane-ankeret Jone Haukland som banens klart beste spiller. I sin beste kamp i Søgne-drakta var Jone overalt på banen og styrte det meste både defensivt og offensivt.

Nest kamp for Søgne-herrene spilles lørdag 27. april klokka 15.00 på Toyota-banen mot Tigerberet fra Kristiansand.