Klubbens første formann Alf Edvard Handeland.

40 år og en av de største i Norge

Publisert
Nåværende formann er Trond Reitan.

I år fyller Søgne Dartklubb 40 år og klubben er virkelig i støtet i jubileumsåret. Med rundt 50 medlemmer er klubben blant de aller største i Norge.

Klubbens formann Trond Reitan som har lang fartstid i klubben både som aktiv og leder gleder seg over stor aktivitet i klubben.

– Etter at vi fått til avtale om faste spillekvelder på XO-puben på Tangvall har vi hatt god pågang av nye medlemmer i klubben. Det som er veldig gledelig er at vi har fått med oss en del yngre spillere som virkelig hevder seg i kamper mot den eldre garde.

– Et eksempel på dette er 13 år gamle Jonathan Tønnesland Strand som gikk helt til topps i klubbmesterskapet med seier 4 – 3 over Rune Frustøl som for øvrig er klubbens klart beste spiller. Fortsetter unge Jonathan den utviklingen han har hatt til nå så kan han ende opp med å hevde seg helt i Norgestoppen i fremtiden, uttaler en optimistisk Trond Reitan.

Original oppstart

Klubbens første formann, Alf Edvard Handeland forteller om en noe original stiftelse av klubben.

Aktive spillere fra Søgne Dartklubb på XO Pub hver torsdag.

– På begynnelsen av 80-tallet drev jeg sportsbutikk på Tangvall og hadde da for salg en dartskive med skap som jeg ennå husker prisen på, kr 499. Denne ble liggende i mange år til stor irritasjon. Under en diskusjon med en kunde som hadde litt interesse for Dart, kom vedkommende med følgende geniale forslag: Start opp Søgne Dartklubb og selg skiva med skap til klubben så er du kvitt den en gang for alle. Jeg tente momentant på ideen og sammen med idemakeren og noen kompiser så startet vi Søgne Dartklubb hvor vi brukte loftet på Heimklang som klubblokale. For de 8 -10 som var klare for å starte klubben så var det en klar avtale om at jeg måtte være den første formann i klubben og slik ble det, forteller en lattermild Alf Edvard Handeland.

Noe alle kan være med på

13 år gamle Jonathan T. Strand er et stortalent innen sporten.

Dartspill er noe alle kan være med på. Klubben har plass til flere medlemmer, så det er bare å stikke innom XO-puben på en torsdagskveld for kaste piler mot Dart-skiver. I Søgne Dartklubb er det plass til alle om du bare vil spille for gøy eller har ambisjoner på både krets og nasjonalt nivå.

40 års jubileum skal markeres med masse forskjellige dartkonkurranser i tidsrommet 1. til 3. august. Da håper klubben at mange av klubbens tidligere «storspillere» stiller opp for å utfordre dagens spillere.

Powered by Labrador CMS