Grilling og 4640-pølse fra Slakteren i Søgne er på menyen når det inviteres til Høsttakkefest på Skudeneset gaard.

Høsttakkefest med kortreist meny

Publisert
På Skudeneset gaard, like ved bredden av Søgneelva, har vinbonde Erik Lindås 2.000 vinstokker

Du vil finne saft, most og sider av epler, 4640-øl fra bygg dyrket på jordene i Søgne og vin fra vinstokker langs bredden av Søgneelva. Sammen med lokalprodusert drikke, med eller uten alkohol, vil du finne 4640-pølse fra Slakteren, svin, lam og storfe, poteter, grønnsaker, honning, lefser og lomper, alt sammen kortreist, dyrket på lokale åkerlapper av lokale entusiaster som brenner for lokalproduserte matvarer.

– Vi kaller dette for Høsttakkefest og håper dette vil bli en tradisjon her i bygda, sier vinbonde Erik Lindås på Skudeneset gaard. Sammen med leder av produksjonsfellesskapet 4640 Søgne, Terje Ø. Pettersen inviterer til en herlig smaksopplevelse av lokal kortreist mat og drikke lørdag 21. oktober.

Blant de lokale produsentene som leverer råvarer eller ferdige produkter til høsttakkefesten finner vi foruten Skudeneset gaard naboen rett over elva, Stauslandstunet gård. Vi finner Tangvall gård, Slakteren i Søgne, Eikås gris, Repstad gård og Ta-Go fra Linneflaten.

– Det som kanskje er det mest spennende er at vi nå kan levere nærmest et komplett utvalg av drikke med og uten alkohol til en selskapsmeny, sier Per Try fra Stauslandstunet gård og vinbonde Erik Lindås på Skudeneset gaard.

– En viktig grunn til at vi ønsker å invitere til et slikt arrangement er å vise frem lokale produkter og at det er mulig å servere en komplett selskapsmeny med drikke kun basert på lokale matvarer, sier Terje Ø. Pettersen fra Tangvall gård, og representant for fellesskapet 4640 Søgne.

Arrangørene forteller videre at de i tillegg ønsker å gi noe tilbake til folk i nærområdet og lover gode smaker til hyggelige priser. Blir tilbudet godt tatt imot håper de Høsttakkefesten kan bli en tradisjon som de vil utvikle og tilpasse konseptet etter hva de lokale produsenten kan levere.

«Helaften»

Når de lokale kreftene inviterer til sin første Høsttakkefest blir det et arrangement som starter klokken 15.00 denne lørdagen og pågår til klokken 21.00.

– Folk skal få mulighet til å bli kjent med lokale smaksopplevelser, og samtidig skal dette være et startskudd for at 4640 vil satse sterkt på å markedsføre det som produseres av lokale matvarer til regionen. Å gjøre de lokale produktene kjent og tilgjengelige i markedet er noe vi skal prioritere fremover, sier Pettersen og understreker at det skal jobbes både mot forbrukerne og mot bransjer som omsetter mat og drikke.

Samtidig legger han til at det må tenkes og planlegges langsiktig.

– Skal bonden levere friske varer til en stor kunde i juli, må planlegging starte allerede høsten året før. Det betyr at bonden trolig ikke kan levere større bestillinger som kommer inn en uke eller to før ønsket levering, utdyper Pettersen.

Det som skal serveres på årets Høsttakkefest på Skudeneset gaard har arrangørene uansett kontroll på og håper mange vil benytte anledningen til å få en smaksopplevelse i det store utvalget av lokalprodusert mat og drikke.

Terje Ø. Pettersen representerer 4640 Søgne i tillegg til at han driver Tangvall gård.
Powered by Labrador CMS