A-lagsspillerne Kristian Aarhus og Morten Dalene trives med spill for Søgne 2.

Velfungerende samarbeid på tvers

Tobias «Villa» Sture nærmest og Sondre Enersen er sjefene for Søgne 2.

Søgne 2 – Hisøy/Arendal 2 0 – 2 ( 0 – 0 ) 5. divisjon fotball herrer, Søgne stadion mandag kveld.

Et Søgne 2 lag som har hatt en meget god start på sesongen i 5. divisjon jaktet tabelltopp da laget mandag kveld møtte samarbeidslaget Hisøy/Arendal 2.

I første omgang fikk man se to godt organiserte lag som ikke slapp motstanderen til foran eget mål, faktisk så ble det omtrent ikke skapt en enste målsjanse i løpet av omgangen slik at lagene tok pausepraten på stillingen 0 – 0.

Hektisk på slutten av kampen

Etter en rolig start på andre omgang overtok etter hvert hjemmelaget føringen i kampen og de jagde et etter hvert fortjent ledermål, men da et 50-talls publikummere ventet på den forløsende scoringen gikk det meste galt for hjemmelaget. Først da Sturla Enersen pådrog seg rødt kort midtveis i omgangen, deretter en klønete takling som ga straffe til bortelaget som ble satt kontant i mål til borteledelse 0 – 1.

Selv med en spiller mindre på banen presset Søgne på for utligning, men en uheldig episode gjorde at midtbanespiller Georg Karlsen fikk skulderen ut av ledd. Spillende kiropraktor Jon Djuve fikk den på plass, men hendelsen gjorde at det ble en lang stopp i spillet og Søgnes lagleder Tobias «Villa» Sture måtte kjøre den skadede til legevakta. Et kontringsmål til bortelaget på tampen av kampen gjorde at det til slutt endte 0 – 2 til jublende Hisøy/Arendal 2-spillere og ledere , til stor frustrasjon for hjemmelagets spillere.

Selv med gårsdagens tap så ligger Søgne 2 på andre plass på tabellen etter sju spilte kamper tre poeng bak serieleder Grane Arendal.

Samarbeid

En viktig årsak til at Søgne 2 har lykkes så bra i starten av sesongen er at samarbeidet på tvers av senior og juniorlagene funker meget bra. Lagledere som kommunisere meget godt sammen gjør at man kan «låne» spillere på tvers av lagene. I årets sesong stiller Søgne FK med to juniorlag og hele tre seniorlag noe tilsvarer over hundre voksne spillere, noe få klubber på Sørlandet kan matche.

Det laget som nok har hatt best utbytte av det gode samarbeidet på tvers er Søgne 2 laget i 5. divisjon. Assistent-trener for A-laget Sondre Enersen som også fungerer som hovedansvarlig for Søgne 2 er meget fornøyd med hvordan samarbeidet fungerer.

Avtale

– Det ligger en avtale i bunnen om at de som er innbyttere eller står over siste A-kamp skal spille neste andrelags kamp. Sammen med en stamme av andrelagsspillere, tilgang på juniorspillere så har andrelaget blitt et attraktivt lag å spille kamper for, forteller Sondre Enersen.

Selv om kampen mot Hisøy/Arendal 2 endte med tap så var juniorspiller Kristian Aarhus og superveteran Morten Dalene som var to av flere spillere fra A-lagstroppen denne kvelden veldig positive til spill for Søgne 2.

– Gøy å få kamptrening på et godt lag som har et meget godt miljø, tiltross for en del utskiftninger fra kamp til kamp til kamp som det naturligvis blir på et andre-lag. Absolutt kreditt til trenere og laglederne som har fått til det god samarbeidet på tvers av lagene, avsluttet duoen Aarhus/Dalene like etter kampslutt.