Sigrun Gjertsen og Bjørn Nilsen fra Søgne pensjonistforening setter stor pris på at elevene fra folkehøgskolen stiller som frivillige og hjelper pensjonistene å mestre elektroniske hjelpemidler.

– Spør om alt mulig

Publisert

– Vi synes det er veldig koselig at vi kan være med å hjelpe, og pensjonistene som kommer her er veldig takknemlige, sier Stine som er elev ved Agder folkehøgskole på Langenes.

Sammen med andre elever fra tre ulike linjer ved folkehøgskolen har hun flere torsdager nå i høst stilt opp som frivillig når medlemmer fra Søgne pensjonistforening har møtt opp i lokalene til Seniorsenteret i Søgne for å kunne spørre og få hjelp til å mestre smarttelefoner og nettbrett.

Det er kvartetten Gudrun Gjertsen, Bjørn Nilsen, Edith Leland og Reidun Westergren fra den lokale pensjonistforeningen som har invitert medlemmer til seks samlinger for å få hjelp av ungdommene til å mestre digitale verktøy i hverdagen.

– Her får alle som vil god hjelp én-til-én enten de har Android eller Apple og både til telefoner og nettbrett. Vi er veldig fornøyde med at de unge stiller opp, og vi får utrolig god hjelp, forklarer Gjertsen.

– Det største utbyttet er vel når vi ser at pensjonistene er glade og fornøyde og vi ser at de mestrer bruken av telefonene sine, tilføyer Nilsen.

– Venner seg til frivillighet

Lise Hjemlestad er lærer ved Agder folkehøgskole.

Lærer ved folkehøgskolen, Lise Hjemlestad sier til N247 at dette er noe elevene gjør helt frivillig, men det har likevel vært lett å få ungdommene med seg. 

– Det er flott å se at de stiller opp og bidrar med frivilligheten ute i samfunnet og at de venner seg til å være en del av denne, sier Hjemlestad.

– Vi får spørsmål om alt mulig knyttet til bruken av telefoner og nettbrett. Nå har vi vært her noen ganger, og vi ser da at de er flinke til å huske når de bare har blitt fortalt hvordan ting fungerer. Det at vi hjelper pensjonister her i Søgne er egentlig ikke så forskjellig fra det vi opplever privat. Det er litt som hjemme med besteforeldre eller andre eldre i familien, sier Mathias, en av flere frivillige folkehøgskoleelever på Seniorsenteret torsdag kveld.

– Bare koselig å hjelpe folk som er så takknemlige, sier folkehøgskoleelevene Mathias og Stine.
Powered by Labrador CMS