Oppgradering og sikring av Repstadveien pågår for fullt i november 2023.

– Vi får en sikrere vei for alle brukere

Publisert

Friluftsentusiast og tidligere lokalpolitiker Oscar Lohne har sammen med grunneierrepresentant Petter Sangvik i en årrekke vært engasjerte pådrivere for å bedre sikkerheten langs Repstadveien, fylkesvei 3976, i Søgne.

Oscar Lohne og Petter Sangvik på Repstadveien før utbedringsarbeidet i 2019.

Den aktuelle veien er adkomstvei til utfartssteder Årstøl, og som skientusiast har Lohne vært flittig bruker av veien. Han har opplevd biler i grøfta og i bekken og reagert på dårlig standard og manglende sikringstiltak. særlig i området nord for stemmen ved Tronstadvannet.

Lohne og Sangvik har over en lang periode vært i kontakt med fylkets SAM-utvalg, samferdselspolitikere i fylket og administrasjonen i fylkeskommunen. I 2019 ble det foretatt flere utbedringstiltak. Nå er fylkeskommunen i full sving med å utbedre og sikre også den resterende delen av den aktuelle strekningen.

– Vi var på befaring på veien sammen med administrasjonen i fylkeskommunen i mai i år, og nå ser det ut til at veien utbedres på en enda lengre strekning. Dette er et utrolig bra tiltak som gjør veien sikrere både for beboerne, for fritidsentusiaster som skal til Årstøl og ikke minst for nyttetrafikken som går langs Repstadveien. Vi er veldig fornøyd med arbeidet og tror dette støttes av samtlige som trafikkerer veien, sier Lohne til N247.

Bygget for en annen tid

– Dette er en vei hvor det flere ganger har rast ut. Det er ingen avstand mellom bekken og veien. I dag ville vi aldri ha bygget en på denne måten uten plass til rekkverk, men når veien raser som vi har sett, er vi nødt til å gjøre noe, sier avdelingsleder i fylkeskommunen, Inger Ann Fidjestøl til N247. 

Hun peker på at veien er bygget for en annen tid og en annen trafikk. Det som nå gjøres er å flytte veien noe bort fra bekken for å få plass til rekkverk og samtidig beholde veibredde til at i alle fall et kjørefelt er fremkommelig og trygt for brukerne. 

– I denne årstiden vet vi aldri hvor lenge vi kan holde det gående på stedet. Det kan komme værforhold som gjør at vi bare må stoppe opp. Vi håper å bli ferdige før vinteren stopper oss, men skulle vi ikke bli helt ferdige før årets skisesong på Årstøl, vil vi gå i gang igjen og fullføre arbeidet så fort som mulig når våren melder sin ankomst, igjen, sier avdelingslederen. 

Allerede i 2019 ble deler av Repstadveien sikret med rekkverk. Når fortsetter dette arbeidet videre mot nord.
Powered by Labrador CMS