– Ikke kjør båt i påvirket tilstand. Det kan få alvorlige konsekvenser. Nå blir det bare flere og flere båter på sjøen og da er det viktig å vise aktsomhet, sier koordinator for sjøtjenesten i Agder politidistrikt, Magnus von Porat Fiane i meldingen.

Politiet med klar oppfordring i sommervarmen

Publisert

– Fint vær og høye temperaturer vil lokke mange båtførere ut på sjøen. I den forbindelse oppfordrer politiet i Agder alle båtførere om å vise aktsomhet og sunt båtvett, skriver Agder politidistrikt i en pressemelding torsdag.

Det står videre i meldingen at i fjor ble 2.250 fritidsbåter kontrollert av politiets sjøtjeneste i Agder og av disse ble 60 personer anmeldt for å ha ført båt i ruspåvirket tilstand.

– Kan få alvorlige konsekvenser

Koordinator for sjøtjenesten i Agder politidistrikt, Magnus von Porat Fiane, kommer med en innstendig oppfordring:

– Ikke kjør båt i påvirket tilstand. Det kan få alvorlige konsekvenser. Nå blir det bare flere og flere båter på sjøen og da er det viktig å vise aktsomhet, sier Fiane.

Politiet ønsker alle en trygg og god sommer på sjøen. Politiet vil ha fokus på fart, bruk av vest, bruk av lanterne og promille.

Det er tre politibåter som vil trafikkere strekningen mellom Risør og Flekkefjord. Båtene vil patruljere der det er behov og har spesielt fokus på å avdekke ruskjøring og høy fart.

– Vår primæroppgave er å forebygge alvorlige ulykker på sjøen på lik linje med patruljene på veiene. Vi skal også slå ned på uønsket adferd slik at alle skal føle trygghet på sjøen, sier Fiane.

Høyhastighetsbevis

Politiet vil også minne om at man nå må ha et høyhastighetsbevis dersom man fører en fritidsbåt eller vannscooter som potensielt kan gå i 50 knop eller mer. Åpenbare overtredelser medfører bøter.

Powered by Labrador CMS