Advarer mot svindlere i byggebransjen

Publisert

Politiet i Agder har den senere tid mottatt flere henvendelser fra firmaer innen bygg og anlegg, som er blitt kontaktet av det som fremstår som svindlere, skriver Agder politidistrikt i en pressemelding mandag.

Firmaene har blitt kontaktet av personer fra et firma som tilbyr ulike tjenester som sliping av bor, sliping av blad og hulsag og lignende uten at bedriftene på forhånd har bestilt disse tjenestene.

Politioverbetjent Eirik Berg Thorsrud ved forebyggende seksjon i Agder politidistrikt har vært i kontakt med flere bedrifter som har blitt oppsøkt på arbeidsplassen.

– Enkelte bedrifter har takket ja til tjenester fra det aktuelle firmaet. Tilbyderne har krevd oppgjør samme dag som fakturaen ble levert. Bedriftene skal da ha oppdaget at de tilbudte tjenestene er bedrageri og at jobben ikke er gjort i henhold til avtale. Når de omreisende personene blir konfrontert med dette blir de hissige og oppleves som svært pågående og har en truende adferd, sier Thorsrud.

Politiet ser at det aktuelle firmaet som tilbyr de formentlig bedragerske tjenestene er omhandlet i andre politidistrikter med lignende forhold.

– Politiet anbefaler økt aktsomhet hvis en bedrift skulle bli oppsøkt av personer som tilbyr slike tjenester. Politiet oppfordrer også til økt aktsomhet når det kommer til å sikre egne gjenstander på byggeplassen, da det har vært flere innbrudd på byggeplasser i Agder den senere tid. Det er uvisst om dette kan settes i sammenheng med de omreisende personene som tilbyr disse tjenestene, men det er på selvstendig grunnlag grunn til å minne bedriftene om dette, sier Thorsrud.

Skulle en bedrift bli oppsøkt av en slik type virksomhet, ønsker politiet at det noteres ned så mye informasjon som mulig. Type bil, kjennemerke, beskrivelse av personer etc.

Politiet ønsker også å bli varslet så raskt som mulig ved slike tilfeller.

Powered by Labrador CMS