Leverandøren av Schiller multimonitorene ved Petter Westby gir opplæring i bruk av utstyret.

- En stor forbedring av førstehjelp i Agder Røde Kors

Publisert Sist oppdatert
Fra venstre: Liv Marit Wilhelmsen, banksjef i Sparebanken Sør, Søgne representerte Sparebanken Sør som sponset innkjøp av de fem multimonitorene med kr 1 million tar en prat med med Eva Backstrøm, Clas Bjørge Backstrøm og Daniel Sola Tysland, alle Vennesla Røde Kors Hjelpekorps.

– Et samarbeid med Sparebanken Sør har gjort det mulig for Agder Røde Kors Hjelpekorps å gå til innkjøp av Schiller multimonitorer til våre fem beredskapsambulanser og Røde Kors-båten i Lillesand (RC Lillesand) som eies av de respektive hjelpekorpsene i Agder. Utstyret kan blant annet overvåke puls, blodtrykk og oksygenmetning i en førstehjelpssituasjon, har en innebygd hjertestarter og er lett å bære, skriver Jane Sofie Svendsbø som er seniorrådgiver kommunikasjon i Agder Røde Kors.

Tirsdag kveld ble det gitt opplæring i utstyret etter opplæring på Røde Kors huset på Lunde.

I pressemeldingen sier konserndirektør marked og kommunikasjon i Sparebanken Sør, Eva Kvelland at Agder Røde Kors Hjelpekorps er en viktig del av beredskapen i landsdelen, og har stor betydning som støtte til nødetatene.

– Traff oss i hodet og hjertet

– Når det handler om liv og helse, så må de beste forutsetningene være på plass. Det gjorde at søknaden om midler til å anskaffe flere multimonitorer traff oss i både hodet og hjerte. Vi er glade for å kunne gi et lite bidrag til et stort og viktig arbeid, sier hun.

– Med dette utstyret kan vi lettere overvåke pasienter vi tar hånd om i en førstehjelpsfase, forteller Alexander Øen, distriktsrådsleder i Agder Røde Kors Hjelpekorps. Tilgjengeligheten av utstyret kan også være avgjørende i tilfeller hvor helsepersonell er involvert i samhandling med Hjelpekorps i Agder. Utstyret har muligheter for å skrive ut rapporter som kan overleveres til helsepersonell. Multimonitoren har betydelig flere funksjoner, og er mer avansert enn hjelpekorpsenes reelle behov, men det finnes ikke relevant enklere utstyr på markedet beregnet på feltmessig bruk.

Eva Backstrøm og Clas Bjørge Backstrøm på opplæring i bruk av multimonitoren med mange funksjoner.

– Det er også en fordel med tanke på opplæring, drift og vedlikehold at alle hjelpekorps har samme type utstyr. Vi har gjort vurderinger av flere typer multimonitorer. Modellen fra Schiller er prisgunstigst og har lettest vekt, 3,3 kg, noe som gjør den lett å bære med, samt å ta med i andre typer kjøretøy for eksempel ATV, snøscooter og vannscooter. 

- Vi legger nå opp til opplæring av dette utstyret gjennom våre kurs for å få innarbeidet en god kompetanse blant aktuelle frivillige.

Gaven fra Sparebanken Sør er på én million kroner.

Fakta: Gaven har gjort det mulig å kjøpe inn multimonitorer til fire av beredskapsambulansene til hjelpekorpsene i Røde Kors Agder; Søgne, Songdalen, Kristiansand og Vennesla samt Lillesand, Røde Kors-båten, RC Lillesand.

Arendal Røde Kors Hjelpekorps installerte denne type multimonitor for tre år siden. Dermed har vi nå multimonitorer i alle fem beredskapsambulansene i Agder samt i RC Lillesand.

De forskjellige hjelpekorpsene eier og driver sine beredskapsambulanser og bruken av de for PTSS- Prehospitale tjenester Sørlandet sykehus HF koordineres av Agder Røde Kors v/distriktsråd hjelpekorps.

Powered by Labrador CMS