Kristin Balberg ved Vinmonopolets utsalg i Søgne gjør klar til alkoholfri prøvesmaking i butikken fredag.

Alkoholfri prøvesmaking

Publisert

– Vi får mange spørsmål om «alkoholfri champagne» i forbindelse med festdager som bryllup, konfirmasjon, nyttår og 17. mai. Men alkoholfri champagne finnes ikke, fordi en ekte champagne inneholder alkohol! For de som er glad i musserende har vi allikevel en rekke gode alkoholfrie alternativer som passer utmerket til feiring og fest. skriver Vinmonopolet i en artikkel på sine nettsider.

– Spesielt nå med 17. mai og mange andre festdager i tiden fremover merker vi en økende etterspørsel etter alkoholfrie produktet. Kunder ønsker å kunne servere dette i stedet for vanlig mineralvann eller tilsvarende produkter kjøpt i dagligvarehandel, sier Kristin Balberg ved Vinmonopolets utsalg i Søgne til N247 fredag.

Prøvesmaking

Denne dagen har Balberg rigget seg til med fire typer alkoholfrie alternativ og tilbyr prøvesmaking av disse til butikkens kunder.

Utvalget som tilbys til prøvesmaking denne dagen er to alkoholfrie musserende viner. Den ene av disse er i følge butikkens ansatte et alkoholfritt alternativ som kan minne om champagne, mens den andre er basert på eple.

– I tillegg byr vi på en rosétype og en drikk med smak av eple og aronia, sier Balberg.

I følge Vinmonopolets opplysninger har det siden 2017 vært en dobling i salget av det som kalles alkoholfrie festdrikker. Dette har satt større krav til sortiment, og det tilbys nå et stort mangfold av gode produkter som passer til hverdag og fest.

Roger Finsådal Kristensen var fredag innom det lokale Vinmonopolet for å handle inn til kommende festligheter. – Jeg har planer om å handle inn noe alkoholfritt, så det passer fint å få smake på disse alternativene nå, sier han mens Kristin Balberg serverer smaksprøver.
Powered by Labrador CMS