Direktør i NAV Agder, Øyvind Vedal.

4.471 arbeidsledige i Agder

Publisert

Fredag 28. juli var 4.471 personer registrert som arbeidssøkere hos NAV Agder.

– Det er 100 færre enn forrige måned. Samtidig er det nå 71 færre registrerte permitterte enn i juni, sier direktør i NAV Agder, Øyvind Vedal i en pressemelding fredag.

2.975 personer er registrert som helt ledige hos NAV i Agder. Det utgjør 1,9 prosent av arbeidsstyrken. I Norge er 1,8 prosent av den samlede arbeidsstyrken helt ledige. Antall helt ledige i Agder har økt med 263 personer siste måned.

Bruttoledigheten, som er summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, var på 3.482 personer, eller 2,2 prosent av arbeidsstyrken i Agder. Bruttoledigheten i Norge er på 2,1 prosent.

989 personer er nå registrert som delvis ledige arbeidssøkere. Dette er 247 færre enn forrige måned. Totalt var dermed 4 471 personer, eller 2,9 prosent av arbeidsstyrken, registrert som arbeidssøkere hos NAV Agder.

99 av de helt ledige er permitterte, og det samme gjelder 80 av delvis ledige. Til sammen er 179 personer permittert. Dette utgjør 0,1 prosent av arbeidsstyrken og er en nedgang på 71 personer fra juni.

-Selv om antallet helt ledige øker, går antallet ned for både arbeidssøkere totalt og permitterte i juli. Det er normalt at det blir flere helt ledige i sommermånedene, særlig innen undervisning og barne- og ungdomsarbeid sier Øyvind Vedal.

I Kristiansand kommune er 1,9 prosent av arbeidsstyrken helt arbeidsledige.

Powered by Labrador CMS