Dette er konsekvensene dersom det blir Avinorstreik

Publisert

– Det er varslet plassfratredelse i Avinor AS i forbindelse med hovedforhandlinger for NTL sine medlemmer, melder Avinor i en pressemelding mandag.

Dersom det blir streik, vil uttaket få effekt fra onsdag 12. juni 2024 kl. 12:00, og gjelde 140 ansatte ved følgende lufthavner:

  • Bergen lufthavn – 53 ansatte.
  • Brønnøysund lufthavn – 11 ansatte.
  • Førde lufthavn – 6 ansatte.
  • Kirkenes lufthavn – 15 ansatte.
  • Kristiansand lufthavn – 10 ansatte.
  • Oslo lufthavn – 27 ansatte.
  • Ålesund lufthavn – 18 ansatte.

Store konsekvenser

– Denne streiken vil få store konsekvenser for avvikling av trafikken ved de berørte lufthavnene. Ved flere av lufthavnene stopper all passasjertrafikk opp, og ved noen lufthavner vil det ikke være trafikk i det hele tatt. Streiken kan også få ringvirkninger for trafikkavviklingen ved de lufthavnene som ikke er direkte berørt av streiken, samt at det får store konsekvenser for andre sektorer, som for eksempel helsesektoren, sier konserndirektør for divisjon store lufthavner, og lufthavndirektør ved Oslo lufthavn, Thorgeir Landevaag.

– Følg med

Han anbefaler alle reisende å følge nøye med på informasjon fra sitt eget flyselskap med tanke på mulige kanselleringer, forsinkelser og endrede råd i forbindelse med anbefalt oppmøtetid.

– Vi anbefaler alle reisende å forholde seg til sitt flyselskap dersom det blir endringer i oppsatt rutetid. Dette gjelder også anbefalt oppmøtetid for ditt fly. Dersom du ikke hører noe kan du møte som normalt. Reisende kan også benytte Avinors nettside som til enhver tid vil være oppdatert, sier han.

Dette blir konsekvensen fordelt på den enkelte lufthavn som er berørt:

Kristiansand lufthavn:

Kristiansand lufthavn klarer å operere tilnærmet normalt på dagtid, men ettermiddag/kveld kan lufthavnen kun håndtere ambulanseflyginger og mindre Widerøe-maskiner.

– Dersom det blir streik får det størst konsekvenser for reisende på ettermiddag og kveld. Det betyr at reisende som har planlagt å fly til eller fra Kristiansand lufthavn på ettermiddagene med et annet selskap enn Widerøe bør vurdere å finne alternative måter å reise på, sier lufthavnsjef Arne Johan Johnsen.

Oslo lufthavn:

Nåværende uttak påvirker Oslo lufthavn lite. Planlagt vedlikehold og mindre arbeider ville måtte utsettes, men det vil ikke få påvirkning for reisende dersom streiken blir et faktum.

– Det kan bli konsekvenser inn til Oslo lufthavn som følge av streiken andre steder. Men driften går tilnærmet som normalt hos oss, sier lufthavndirektør Thorgeir Landevaag.

Bergen lufthavn:

Dersom det blir streik vil konsekvensene i første omgang føre til at en kun kan håndtere ambulanseflyginger, søk og redning, los-helikopter og helikoptertrafikken til/fra offshore. Dette betyr at all ordinær passasjertrafikk stopper opp fra onsdag 12. juni klokken 12.00.

Dersom streiken vedvarer vil det bli stopp i all ordinær lufttrafikk på Bergen lufthavn, inkl. ambulanseflyginger lørdag 15. juni og søndag 16. juni.

– For reisende på Bergen lufthavn får streiken store direkte konsekvenser ettersom all passasjertrafikk stopper opp. Det betyr at reisende som har planlagt å fly til eller fra Bergen lufthavn bør vurdere å finne alternative måter å reise på, sier lufthavndirektør, Helge Eidsnes.

Powered by Labrador CMS