Trefall etter stormen på Helgøya. Slik så det ut for kort tid siden.

Oppryddingen pågår enda: – Det lå flatt

Publisert
Parkvesenet, friområdene brukte tungt utstyr for å rydde opp i alle trefallene på Helgøya i Ny-Hellesund nylig.

Nylig var Parkvesenets mannskaper fra friområder sone vest på Helgøya i Ny-Hellesund for å rydde opp etter uværet Babet i slutten av oktober. Det ble mye jobb for de ansatte.

– Tre mann var ute i nesten to fulle dager med en større gravemaskin, motorsager og diverse utstyr for å rydde trefall etter stormen. Det var veldig mye, og mange trær lå over veiene opp til Vardene. Nå er stiene fra tyskerbrygga og Olavsundet ryddet og trygge å ferdes på, sier soneleder Tor Fredrik Axelsen til N247 onsdag.

Ragnar Olsen var en av mannskapene på øya og sier at det har vært rydding i kommunens friområder i en måned nå.

– På Helgøya lå det svært mange trær over stiene der ute. Det lå rett og slett flatt, men nå er dette også ryddet og i dag er vi på Stokken for å fortsette ryddearbeidet, sier han.

– Store mengder

Glitre Nett skriver i en nylig pressemelding at været, med orkan styrke i vindkastene, sørget for at store mengder trær blåste overende. Spesielt utsatt var områdene helt ute langs kysten. Hele Sørlandskysten var berørt, fra Risør i øst, til Flekkefjord i vest. Det resulterte i mer enn 1.700 registrerte feil på lavspentnettet til Glitre Nett i løpet av noen hektiske dager i slutten av oktober.

− Det tok noen dager før alle berørte kunder hadde fått strømmen tilbake, men oppryddingsarbeidet langs lavspentlinjene holder vi fortsatt på med. Går alt etter planen er vi ferdig i midten av desember, men det tar tid og er krevende, sier Martin Slot, fagansvarlig skog i Glitre Nett.

Powered by Labrador CMS