Trivsels- og aktivitetskoordinator Kikki Eikaas Try og diakon i Søgne menighet, Lene Nilsen Berge leder an når det inviteres til babysang på Søgne omsorgssenter.

– Sosialt for beboere, babyer og foreldre

Publisert Sist oppdatert

En tilfeldig besøkende på Søgne omsorgssenter tirsdag ville kanskje stusse over et stort antall barnevogner like på innsiden av inngangspartiet. Barneavdeling på et omsorgssenter er kanskje ikke det en besøkende venter å finne. Likevel er det denne dagen tett på 20 babyer som sammen med foreldre sitter i en ring i Kafe Marie.

– Vi ser på dette som en vinn - vinn situasjon, sier initiativtakeren, diakon i Søgne menighet, Lene Nilsen Berge.

Sammen med trivsels- og aktivitetskoordinator Kikki Eikaas Try organiserer hun for syvende gang denne våren babysang på nevnte omsorgssenter.

– Dette er et tilbud som finnes flere steder rundt i landet, men det er nok ikke så vanlig at tilbudet legges til et omsorgssenter. Jeg fikk ideen etter å ha sett at det blir gjort slik andre steder, kontaktet omsorgssenteret her i Søgne og så var vi i gang. Det er sosialt for beboere, babyer og foreldre, sier diakonen videre.

Tilbudet om samling til babysang for foreldre og babyer er i regi av Den norske kirke og er ment som et sosialt tilbud der mennesker i denne fasen av livet får anledning til å bli kjent med hverandre gjennom en felles aktivitet.

–Stas

– På omsorgssenteret synes vi det var stas å bli spurt om å være med. Vi ser beboere sette pris på aktiviteten, det å få se små babyer, kanskje holde en hånd og høre gamle kjente sanger. Det er jo flott at vi samler de eldste og de yngste i bygda på denne måten, supplerer Kikki Eikaas Try i det dagens sangstund tar til.

Babysang på Søgne omsorgssenter, et sosialt tilbud til beboere, babyer og foreldre.
Powered by Labrador CMS