Slutt for BankID på mobil 1. september.

Farvel, BankID på mobil

Publisert

– For to år siden kom første melding om at BankID på mobil skulle erstattes av BankID-appen. Nå er sluttdatoen satt: 1. september er siste ord sagt, og kanskje blir det vemodig avskjed, skriver BankID BankAxept i en pressemelding tirsdag?

BankID på mobil har vært mange nordmenns favoritt, men snart er det over for godt. Arvtakeren, BankID-appen, har nå 3,3 millioner godt fornøyde brukere.

– 15 år med BankID på SIM-kortet er over. Nå er det appen som gjelder for å få en mobil og trygg BankID. Det er lurt å komme i gang med appen før du mister BankID på mobil, slik at du kan aktivere appen med den gamle løsningen, sier Jan Bjerved, leder for ID i BankID BankAxept.

Med appen kan du få raskere BankID med ansikt- eller fingergjenkjenning, og i vår ble det også lansert ID-kort i appen som kan brukes på Posten og Polet. Appen vil få mange flere funksjoner fremover, som administrasjon og oversikt over egen bruk av BankID.

Teit brikke

BankID på mobil ble til i 2009 i et samarbeid mellom banker og Telenor. Den mobile løsningen gjorde det mulig å bruke BankID på farten, uten kodebrikken på slep. På det meste var det 2,4 millioner som brukte den SIM-kort-baserte løsningen, og de fleste mobiloperatører og banker var etter hvert med på løsningen.

– BankID på mobil var den beste løsningen fordi den gjorde kodebrikken overflødig. Det var likevel nødvendig å bytte teknologi for å få en mer fremtidsrettet løsning, som ga en enda bedre brukeropplevelse og større rom for videreutvikling av nyttige tjenester, sier Bjerved.

Furten salutt

Ikke alle er happy med avviklingen. Mange ga toppskår til løsningen og mente den var rask og fleksibel. For digitalt svake har det vært en spesielt krevende øvelse.

– Vi var klar over at det ville bli en stor overgang for mange. Bankene har gjort en kjempejobb for å hjelpe folk i gang med appen. Vi investerte også i digital opplæring sammen med gründerbedriften Kakadu, som er spesialister på å veilede digitalt usikre. Mer enn 500.000 personer har brukt disse veiledningene, og vi ser at folk i alle aldre får det til, sier Bjerved.

BankID-appen får gode tilbakemeldinger fra brukerne. 8 av 10 vil anbefale den til venner og kjente, og i App Store får appen 4,7 av 5 stjerner.

Powered by Labrador CMS