Bare vann

Publisert

Skåltomt, men er vi riktig snille kan det vel sies at det ble til et halvt stykke brød etter at seks krabber var kokt og rensket mandag ettermiddag. Da regner vi ikke med klokjøttet. Der er der jo alltid noe å hente.


Søndag kveld tok Odin Monsen og Harald Pettersen seg ut til Indre Hellesøy for å "pelle krabber". Alt for tidlig, vil de fleste si med rette. Guttene på 15 og 16 år fikk 20 krabber på et par timer, og da regnet kom kl. 02.00 dro de hjem.


Krabbekvaliteten
Mandag ettermiddag var det tid for koking og sjekk av krabbekvaliteten.

Det var skåltomt. Guttene kokte 6 krabber og innholdet i husene ville kanskje fylt en spisesje. Resten av innholdet var saltvann.
- Men det er jo noe i klørne da, sa Harald som er den eneste av de to som spiser krabbe.
Agnet
N247 vil jevnlig ta stikkprøver i havet ut over sommeren, og som et apropos til krabbefangst går ryktene om at agnet allerede svømmer i fjordene våre.

Norges sjømatråd skriver på sine hjemmesider at fisket etter krabbe foregår mest på høst- og vinterstid da krabbene i den perioden er mest kjøttfulle og har den beste kvaliteten. 

Sist oppdatert 19.05.2014 klokken 22.40 av Nicolai Prebensen
Odin Monsen henter krabbene fra sanketeina til gryta. (Foto: Ukjent)
Krabber på tur før vannet koker. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS