Rosegården barneteater består av nesten 20 barn i alderen 9-15 år.

Familieforestilling om eventyr

Publisert
Malin Lohne, fra Søgne, gleder seg til å spille på Søgne Gamle Prestegård 27. april.

- Jeg gleder meg masse og håper det kommer mange for å se oss spille forestilling på Søgne Gamle Prestegård, det sier Søgne-jenta Malin Lohne (12 år) Sammen med 15 andre barn og unge fra hele Kristiansand, spiller hun 27.april forestillingen «Eventyr i 2024».

Selv om Malin debuterer på scenen på prestegården, har hun mange års erfaring med Rosegården barneteater. 

– Vi har det veldig gøy med teater og prøver alltid å lage forestillinger der det er lov å le og kose seg, forklarer hun og fortsetter:

- Denne gangen leker vi med eventyr og eventyrfigurer. Jeg spiller flere roller og tror alle som kommer vil kose seg. Gøy blir det i alle fall, lover Malin.

Er eventyr fortsatt relevante? 

Rosegården barneteater tar publikum med på en fortryllende reise gjennom eventyr i forestillingen. Med en unik vri og en frisk tilnærming til klassiske fortellinger, utforsker teatergruppen spørsmålet: Er eventyr fortsatt relevante i vår tid? 

Ulven dukker opp i dette stykket, men hvilket eventyr hører han egentlig hjemme i?

I en verden der selv eventyrfigurene kan bli forvirret og usikre, prøve seg på nye ting eller rett og slett bare ha det gøy, blir publikum tatt med på en fengslende reise med kjente eventyrfigurer. Fra den fryktinngytende ulven som forvirres av Rødhette midt i handlingen til «de tre små grisene», til vakre prinsesser, utforsker forestillingen det tidløse og universelle ved eventyrfortellinger. Det forteller instruktør og leder Cheryl Macdonald.

Et moderne eventyr? 

At det fins hjelp å få for forvirra eventyrfigurer eller talentshow for eventyrfigurer, det viste du kanskje ikke, men det er bare noe av alt det morsomme, rare, litt triste og ikke minst overraskende som skjer i denne forestillingen. Er eventyr fortsatt interessante i vår tid, har de noe å gi oss, og hva må være med i et eventyr? Alt dette og mer får du oppleve i forestillingen. 

Gøy både på scenen og i salen

- Det er utrolig gøy å se at teater fortsatt engasjerer og er en kunstform som kan inkludere alle. Vi er en teatergruppe som har stort fokus på at skuespillerne skal forstå at de er en viktig brikke i det vi gjør, at vi gjør dette sammen og alle har, bokstaveligtalt sin rolle å spille som er avgjørende for fellesskapet og resultatet. De lærer å ta ansvar og får bidra inn i stykket med regi- og replikk-forslag. På den måten blir det et bedre resultat og jeg lærer masse av barna, hva de er opptatt av og hva de synes er morsomt. Det forklarer Cheryl Macdonald, Nå ønsker hun publikum velkommen til forestillingene, som passer for alle!

Rosegården barneteater spiller to forestillinger på Søgne gamle prestegård 27. april.

Powered by Labrador CMS