Første øvelse for koret med Kjell Sverre Langenes som dirigent og Lisbeth Røsstad som pianist.

Forbereder basar med eget kor

Publisert Sist oppdatert

Som om det ikke er nok å forberede en egen basar vil bestemødrene fra Søgne i tillegg stille med et eget kor når de sammen med barnebarn skal arrangere basar i Langenes arbeidskirke 13. april i år.

– Vi vil arrangere denne basaren med et formål om å samle inn penger til inntekt for nyfødtavdelingen ved Haydom sykehus, sier initiativtaker, Beth Repstad til N247.

Bestemødrene som står sammen om det kommende arrangementet er akkurat nå i ferd med å lage og å samle inn gevinster til basaren. De har likevel tatt seg tid til også å sette sammen koret bestående av barnebarn.

– Da må det selvsagt øvelser til, og koret har fått med seg «proff» dirigent og også bestefar, Kjell Sverre Langenes og pianist og bestemor Lisbeth Røsstad til opptreden og de fem planlagte øvelsene frem mot basaren i april, sier Repstad videre.

Jorunn Bjørkkjær har besøkt sykehuset i Haydom og fortalte om forholdene og behovet for hjelp utenfra.

Midt i januar har koret sin første øvelse i lokalene til kulturskolen i det nye skolesenteret på Tangvall. Denne kvelden har bestemødrene invitert en spesiell gjest, helsesykepleier Jorunn Bjørkkjær, som selv har vært på Haydom sykehus og derfor har førstehåndskunnskap om forholdene ved institusjonen.

Hun forteller om et etterspurt helsetilbud som har utfordringer vi kanskje ikke tenker over i vår hverdag. Anskaffelser og vedlikehold av nødvendig medisinsk utstyr må i stor grad finansieres med hjelp utenfra. Da kommer det god med at frivillige her i Søgne samler inn midler som det er stort behov for, ikke minst ved sykehuset avdeling for nyfødte barn.

–Plass til flere barn

– Alle vi bestemødre gleder oss veldig til å kunne arrangere basaren sammen med barnebarn, og vi håper det vil sette en ekstra spiss på arrangementet at barna kan få være med og opptre og være delaktig i å hjelpe nyfødte barn i et land langt borte fra vår egen kjente tilværelse. Koret har fremdeles plass til flere barn. Så om noen har lyst er det bare å ta kontakt med meg, sier Beth Repstad.

Instruksjoner fra dirigent Kjell Sverre Langenes og initiativtaker Beth Repstad før første korøvelse i kulturskolens lokaler.
Powered by Labrador CMS