49 båtførere er tatt for kjøring i påvirket tilstand denne sommeren.

Politiet: – 49 båtførere tatt for å kjøre båt i ruspåvirket tilstand

Publisert
Koordinator for sjøtjenesten i Agder politidistrikt, Magnus von Porat Fiane.

– Til tross for til dels dårlig vær og politiets opplevelse av mindre aktivitet på sjøen, har 49 båtførere blitt tatt for å kjøre båt i ruspåvirket tilstand i løpet av sommeren, melder Agder politidistrikt i en pressemelding tirsdag morgen.

Sjøtjenesten har også utstedt 63 forenklede forelegg for fart, 49 forelegg for manglende flyteplagg og 49 forelegg for manglende lanterner.

– De aller fleste som ferdes på sjøen er ute og hygger seg i finværet, kjører med forstand og tar sikkerheten på alvor. Men det er urovekkende at så mange likevel velger å kjøre båt i ruspåvirket tilstand. Vi oppfordrer båtfolket til å holde seg unna rus og alkohol, bruke flyteplagg og ellers vise hensyn til andre på sjøen slik at vi unngår ulykker og at liv går tapt, sier koordinator for sjøtjenesten i Agder politidistrikt, Magnus von Porat Fiane i meldingen.

1800 kontrollert

De tre politibåtene som patruljerer mellom Risør i øst og Flekkefjord i vest har kontrollert om lag 1800 båter i sommer. Det er noen mindre enn foregående år. Årsaken til det er blant annet flere dager med tidvis dårlig vær og lite folk på sjøen.

– Sommeren har vært preget av at det har vært færre båter på sjøen. På godværsdagene har det vært mange båter på sjøen, på de mindre gode dagene, som vi nok har hatt en del av i år, har det vært færre, forklarer von Porat Fiane.

I løpet av sommeren har det dessverre vært flere alvorlige ulykker på sjøen, inkludert en dødsulykke.

– Politiets forebyggende arbeid og tilstedeværelse på sjøen er nødvendig. Dessverre kan vi ikke gardere oss mot at ulykker skjer og vi har hatt noen hendelser denne sommeren som vi gjerne skulle vært foruten, sier von Porat Fiane.

Powered by Labrador CMS