Hva er vel bedre enn å lage en diger vaffelrøre og stille seg opp i skisporet med vafler og saft til de flotte ferierende som endelig kom seg ut på ski?

Søgne Røde Kors Hjelpekorps på Bortelid påsken 2024

Publisert Sist oppdatert
Svært mange bidrar med å gi oss flaskepanten sin. Det er et vesentlig bidrag for å holde en god beredskap på Bortelid.

Vi nærmer oss 50 års sammenhengende vintertjeneste på Bortelid I Åseral forteller korpsleder Tom Erik Dønnestad i Søgne Røde kors Hjelpekorps.

Selv har han holdt på siden 1979 og har sett en stor utvikling gjennom en årrekke.

I tidligere år var vi så mange på vakt at vi måtte låne skolehuset på Logna for å få plass. Vi hadde flere skipatruljer ute, og oppdrag ble løst via ski-sleder, Magnus kjelken.

De senere årene ser vi at færre vil binde fritiden til organisert beredskap når samfunnet trenger det, og vi har fått et stort teknologi løft både på kjøretøy og andre hjelpemidler.

«Stille»

Påsken 2024 går nok inn i historien som en av de mer «stille» påskene Hjelpekorps frivillige har hatt på Bortelid.

Dette må nok det miserable været bære hovedansvaret for.

Det har vært godt med folk på hyttene, men samtidig har det vært lite aktivitet både på fjellet og i skisenteret sett i forhold til tidligere år.

Vi har hatt cirka 10 frivillige på vakt døgnet rundt på Røde Kors hytta gjennom hele påsken. Disse råder over både snøskuter, ATV på belter, mannskapsbil og beredskapsambulanse.

I et godt samarbeid med politiet og AMK (medisinsk nødtelefon) har vi hatt en del oppdrag, men likevel langt færre enn i tidligere år.

Våre frivillige har likevel hatt en fin påske, og det er en god følelse å vite at vi er klare for å bidra når- og hvor som helst i området.

Vaffler

Første påskedag ble nok den værmessig fineste dagen denne påsken. Og hva er vel bedre da enn å lage en diger vaffelrøre og stille seg opp i skisporet med vafler og saft til de flotte ferierende som endelig kom seg ut på ski?

Det har som nevnt vært få oppdrag sammenlignet med tidligere år, heldigvis for dem det gjelder.

Likevel ser vi at den frivillige beredskapen er viktig og verdsettes. Både snøskuter, ATV og beredskapsambulanse er brukt for å hjelpe dem som trenger det.

Vi må få rette en stor takk til alle de utrolig flotte hytte- og leilighetseiere på Bortelid, som viser sin takknemlighet og gir våre frivillige ros for innsatsen. DET varmer virkelig, og det motiverer oss til videre innsats. I tillegg bidrar svært mange med å gi oss flaskepanten sin, som er et vesentlig bidrag for å holde en god beredskap på Bortelid. Det samme gjelder Bortelid skisenter og grunneiere i utmarkslaget, som alltid er positive og hjelpsomme.

Vi er privilegerte som har en hobby hvor vårt ultimatum mål er å bidra til å redde liv og helse gjennom frivillig arbeid.

Verdsatt

Men samtidig er det å bli verdsatt med gode ord og tilbakemeldinger virkelig stort for oss å oppleve.

En oppsummering av påsken 2024 er at vi har hatt betydelig færre oppdrag enn normalt, men med en solid vaktstyrke på plass har vi hele tiden vært klar til innsats for våre medmennesker. I tillegg til våre egne frivillige i Søgne Røde Kors, har vi og fått hjelp både fra venner i Arendal RKH og Tjøme og Vasser RKH.

Og ikke nok med det, men flere av våre frivillige har hatt med seg barn i alderen 9 måneder til 5 år på hytta. Det gir oss en fantastisk ramme rundt frivillighet og lover godt for fremtidig rekruttering. Har DU lyst og kapasitet til å bli frivillig i Hjelpekorpset? I vår setter vi opp nye kurs slik at du kan kvalifisere deg til å bli en del av den frivillige redningstjenesten.

Powered by Labrador CMS