F.v.: Sjef KNM Harald Haarfagre, kommandør Frode Staurset, Beste rekrutt Scott Nordhagen og forsvarssjef general Eirik Kristoffersen.

Scott (20) beste rekrutt av 1.200

Publisert Sist oppdatert

Scott Nordhagen (20), oppvokst på Berge i Søgne, fikk en real overraskelse torsdag morgen. 1.200 rekrutter fikk i samlet oppstilling under avslutning av rekruttskolen på Madlaleiren i Stavanger et uanmeldt besøk av forsvarssjef og general Eirik Kristoffersen. Med seg hadde han en Seiko klokke som hadde inskripsjonen «Beste rekrutt skole 2401.»

Da han ble ropt opp kom det helt overraskende på 20-åringen fra Berge.

I Forsvarets begrunnelse for prisen står følgende:

«Rekrutten har vist meget god forståelse for fagene på rekruttskolen, noe som er grundig dokumentert gjennom kontroll og testing. Rekrutten skiller seg ut i mengden, og viser tydelig at progresjonen som kreves for å nå fagmålene er fulgt. Rekrutten har vært svært aktiv i undervisningen, og fremviser gode holdninger i tjenesten

Videre står det at «Flysoldaten tar på seg store mengder ansvar i troppsrammer og fremviser god evne til å lede og veilede de rundt seg

Resultater:

  • Alle soldatprøver er bestått
  • Styrke karakter 8 av (9 mulige)
  • Utholdenhet karakter 9
  • Beste rekrutt skole 2401 

«Flysoldaten ønskes lykke til som elev på lagførerutdanningen ved KNM Harald Haarfagre

– Jeg ante ikke en gang at det ble delt ut en slik pris og jeg var helt uforberedt på dette. Det er selvsagt veldig moro, sier tømreren til N247 torsdag ettermiddag.

Han sier videre at han nå skal fortsette utdanningen og skal i første omgang bli i Forsvaret i totalt 16 måneder.

– Kommer du til å satse på en karriere i militæret?

– Det vet jeg ingenting om nå. Jeg må se hvordan denne utdanningen blir og om jeg fortsatt trives i Forsvaret etter endt lagførerutdanning, sier han.

– Du fikk 9 av 9 mulige poeng i utholdenhet. Hva har du drevet med tidligere?

– Jeg har spilt litt fotball som liten, men ikke så mye utenom det. Nå er jeg jo tømrer hos byggmester Øyvind Bakkevold og det har vel kanskje noe å si, ler han avslutningsvis.

Ettermiddagen ble benyttet til å bytte kaserne i leiren for å starte på nye oppgaver i utdanningen. Klokka var innelåst under flyttingen og Scott kunne dermed ikke vise frem uret til N247s lesere.

Powered by Labrador CMS