Helsesjekk av nyfødte gaupeunger i Dyreparken.

Babyboom i Dyreparken

Publisert Sist oppdatert

Sjelden er det født så mange ulike dyrearter på kort tid i Dyreparken. Se video og foto link nederst. De siste ukene har vært spesielt travle for dyreavdelingen som har overvåket eller kontrollsjekket de fleste fødslene. Blant artene som har gitt avkom er løve, gaupe, flodsvin (bedre kjent på TikTok som Capybara), surikat, ringhalelemur, elg, elandantilope, steinbukk, gris, sau, pilgiftfrosk og damfrosk.

- Våren er en fin tid når man jobber med dyr. Mange av dyrene får unger, og i år har det vært ekstra travelt. Heldigvis har det meste gått fint, og vi har mange dyreunger å glede oss over, sier biolog Helene Axelsen.

Onsdag 15. mai ble det født to gaupeunger i Dyreparken. I høst kom en hunngaupe fra en dyrepark i Danmark til Dyreparken som del av et bevaringsprosjekt for gaupe. Det er åtte år siden sist det ble født gaupeunger i Dyreparken.

- Gaupene i Dyreparken er del av et bevaringsprosjekt og det var derfor veldig gledelig at vi har fått gaupeunger. I dag fikk gaupeungene en helsesjekk, og de ser sunne og friske ut, avslutter biologen.

De fleste av dyreungene kan gjester allerede se i Dyreparken, mens andre ventes å bli synlige i løpet av sommeren.

Natt til 18. mai ble det født løveunger. De tre ungene og mor Kira kan gjester allerede nå se i Løvehuset. Dyreparken streamer også direkte fra dette rommet på YouTube:

Flere av fødslene er viktig fordi artene er en del av et internasjonalt bevaringsprogram i dyreparkorganisasjonen EAZA (European Association of Zoos and Aquaria). Dette gjelder både løve, gaupe og ringhalelemur. Programmene har som mål å holde sunne bestander av dyrene i dyreparker, som en reserve for fremtiden.

Powered by Labrador CMS