– Bytte av stiklinger er et av tilbudene her på Tangvall bibliotek under «Miljøuka», sier bibliotekar Margrete Loland.
– Bytte av stiklinger er et av tilbudene her på Tangvall bibliotek under «Miljøuka», sier bibliotekar Margrete Loland.

«Miljøuka» også på Tangvall

Publisert

For femte år arrangerer Kristiansand kommune «Miljøuka», og i år er det uka fra 5. til 11. juni som fylles med aktiviteter under hovedmotto «Biologisk mangfold». Åpningen mandag finner sted i Kilden, og flere aktiviteter og arrangement foregår i og rundt sentrum, men ønsker du å holde deg i nærmiljøet er biblioteket på Tangvall et godt alternativ med flere arrangement hele uka.

– Vi har to aktiviteter som pågår hele uka her på Tangvall og i tillegg to separate arrangement, forteller bibliotekar Margrete Loland til N247.

Boksalg og stiklingsbytte

Den første aktiviteten Loland trekker frem er salg av bøker som fases ut fra bibliotekets utlånsavdeling. Her kan du kjøpe enkeltbøker for kun 10 kroner eller fylle en hel pose for kun 50 kroner.

Bibliotekar Margrete Loland gjør klar til det store bruktboksalget, mens bibliotekkunde Dorrit Svenning tar en kikk på utvalget.
Bibliotekar Margrete Loland gjør klar til det store bruktboksalget, mens bibliotekkunde Dorrit Svenning tar en kikk på utvalget.

– I år har vi spesielt mange aktuelle og nyere bøker for salg, så her er det gode muligheter for å gjøre et kupp, forklarer Loland.

Et skikkelig grønt kupp som også tilbys gjennom hele uka er bytte av stiklinger.

– Vi har skaffet oss et lite utgangspunkt, men tanken her er at folk har med seg stiklinger de selv ikke trenger og kan bytte mot noe annet de kan ta med seg hjem og dyrke videre, utdyper hun.

Skulle du ikke ha noe å bytte med åpner hun for at det likevel kan være mulig å få med seg hjem det som kan bli starten på en ny dekorativ plante for hjemmet ditt.

«Kjøkkenhage for alle»

– Lørdag 10. juni fra klokka 12.00 blir det et eget arrangement med damene bak podcasten «Dyrkingspodden». Hanne Slyngstad-Hægeland og Cheryl Macdonald kommer for å snakke om kjøkkenhagen. Her skal de gi gode tips for at både nybegynnere og de som har holdt på en stund kan lykke med denne, forteller Loland videre.

Hun lover at den populære duoen vil komme med enkle tips og at de svært gjerne vil ha med seg de besøkende på en god samtale om hva som skal til for å få til en god kjøkkenhage.

– Det er et arrangement jeg selv gleder med veldig til, understreker hun.

I tillegg til arrangementene som er omtalt her skal det også fremføres et barneforestilling for inviterte barnehagebarn.

– Biblioteket på Tangvall har i flere år vært et av bibliotekene som tilbyr et frøbibliotek, og det er fokuset vårt på dette som ligger bak at vi også nå i miljøuka legger inn flere arrangement som handler om det å dyrke ting selv. Vi håper mange finner interessante emner kommende uke og ser frem til å treffe unge og eldre i biblioteket på arrangementene hele uka, sier bibliotekar Margrete Loland.

Powered by Labrador CMS