Sarita Sehjpal til biblioteket på Tangvall

Publisert
Sarita Sehjpal til biblioteket på Tangvall tirsdag kveld.

Tirsdag fra klokken 18.00 til 19.00 møter Randi Berge Wandrup Sarita Sehhjpal til samtale på biblioteket på Tangvall om matoppskrifter som hun mener har et felles opphav.

I forordet til samtalen som du kan lytte til skriver biblioteket følgende:

«Hva forener verdens kjøkken? I følge Sarta Sehjpal har matoppskrifter et felles opphav. Som hun skriver om i sin nye bok, «Saritas indiske kjøkken». Den tar oss med inn i den rike indiske mat- og kulturhistorien. Og ut i verden.

Ta for eksempel desserten «Rigveda». Sarita har funnet en indisk oppskrift tilbake til 1.500 år f.Kr. Omtrent samtidig serverte setesdøler sveler på en liknende oppskrift.

Under Storbritannias kolonivelde på det Indiske kontinent utviklet mattradisjonene seg. Uten britenes påvirkning hadde ikke den populære indiske teen, chai blitt til. Eller curry, nå en av de mest tradisjonsrike indiske retter.

Da Saritas foreldre åpnet sin første restaurant i Kristiansand startet hun karrieren i oppvasken. Nå er hun en prisbelønt eier av legendariske Mother India og driver sin egen hurtigmatkjede, «Saritas», sammen med broren Raj Sharma. Hun har nettopp gitt ut som sin andre kokebok. Den har allerede rukket å få terningkast seks i Nettavisen og er nominert til Norlis kokebokpris.»

Powered by Labrador CMS