Bilen skal alltid være skodd etter forholdene. Derfor må du la piggdekkene være på om føret der du ferdes tilsier det.

NAF: - Vurder nøye når du skal legge om til sommerdekk på bilen

Publisert

Fristen for å få piggdekkene av bilen kommer tidlig i år, men fortsatt er det vinterlig flere steder. 

- Er det fortsatt vinterføre der du kjører i hverdagen, la piggdekkene være på bilen en stund til, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF i en pressemelding torsdag.

Det er påsken som styrer når piggdekkene skal av bilen. Fristen er første søndag etter 2. påskedag. Det betyr at i år skal piggdekkene av og sommerdekkene på fra mandag 8. april. Dette gjelder for Sør-Norge, mens fristen for Nord-Norge er 1. mai.

– Fortsatt er det strøk i Sør-Norge der vinteren henger igjen, og det er også meldt et stort snøfall denne uken. Da kan du ikke kjøre på sommerdekk, sier Sødal.

Bilen skal alltid være skodd etter forholdene. Derfor må du la piggdekkene være på om føret der du ferdes tilsier det.

– Er det fortsatt vinterføre kan du fortsatt ha piggdekk på bilen og ikke få bot. Vent med hjulskiftet til våren har satt seg skikkelig og du kan komme trygt frem på sommerdekk, fortsetter Sødal.

Har du piggfrie vinterdekk på bilen, er det ingen frist for å ta dem av bilen. Det er lov å kjøre med piggfrie vinterdekk hele året.

– Selv om det er lov, må du bytte til sommerdekk når forholdene tilsier det. Piggfrie vinterdekk gir langt dårligere veigrep og betydelig lengre bremselengde i varmegrader enn sommerdekk. De er også dårligere på vått føre, avslutter han.

Powered by Labrador CMS