- Vi hadde forståelse for at prisene på hurtiglading måtte økes i fjor da strømprisene føk i været, men nå forventer vi at ladeprisene også følger strømprisene ned igjen, sier Christina Bu, generalsekretær i Elbilforeningen.

«Helt uholdbart at ladeprisene fortsatt er så høye»

Publisert Sist oppdatert
Priser på lynlading per kWh innhentet av Elbilforeningen.

– Det kan se ut som om ladeselskapene utnytter at folk har blitt vant med høye ladepriser. Nå må vi elbilister si fra og være prisbevisste, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening i en pressemelding tirsdag.

– Vi hadde forståelse for at prisene på hurtiglading måtte økes i fjor da strømprisene føk i været, men nå forventer vi at ladeprisene også følger strømprisene ned igjen, sier Christina Bu, generalsekretær i Elbilforeningen.

Tre kroner

Strømprisene i Sør-Norge har falt med tre kroner siden september, men i samme periode har det knapt skjedd noen endring med ladeprisene.

I desember 2022 lå gjennomsnittsprisen i sone sør på 3,36 kroner for en kilowattime, deretter sank den til 1,59 i januar – og har holdt seg stabilt lav siden den gang.Gjennom årets tre første måneder er prisen mer enn halvert sammenlignet med desember. Prisene for hurtiglading økte betraktelig i den dyreste perioden, og nå lurer generalsekretæren i Elbilforeningen på når prisene blir satt ned igjen.

– De høye strømprisene var forklaringen på at ladeselskapene satte opp prisene i fjor, nå forventer vi at ladeselskapene setter prisene ned igjen.

Elbilforeningen har fått flere henvendelser fra medlemmer som lurer på hvorfor prisene fortsatt holder seg høye.

– Mange av medlemmene våre er frustrerte nå. Alt har blitt dyrt og hurtigladeprisene er mye høyere enn det nå er grunnlag for, sier Christina Bu.

– Selv om de fleste lader bilen sin hjemme, vet vi godt at hurtiglading er en avgjørende faktor for at folk kjøper elbil, legger hun til.

For å kunne sammenlikne priser har vi hentet drop-in-priser for lynlading oppgitt i kWt i området Sør.

Tabellen viser at ladeselskapene økte prisene kraftig i september 2022, men reduserte ikke tilsvarende da strømprisene gikk ned.

Powered by Labrador CMS