Har åpnet Norges sørligste fyllestasjon for biogass

Publisert

– Gasum, et av Nordens ledende energiselskaper, har åpnet sin nyeste gassfyllestasjon, i Kristiansand. Åpningen markerer en betydelig utvidelse av selskapets infrastruktur for flytende biogass (LBG) i Norge. Gasum har samarbeidet med Mjåvann Invest om den nye fyllestasjonen. Stasjonen tilbyr både komprimert og flytende biogass, og den er i tråd med selskapets strategi om å imøtekomme den økende etterspørselen etter bærekraftig drivstoff i regionen. Den er åpen for både kommersielle distributører og private aktører, skriver selskapet i en pressemelding mandag.

Det står videre at på Mjåvann har Gasum samarbeidet både med investeringsselskapet Mjåvann Invest, som grunneier, og flere logistikkselskaper med base i Kristiansand.

– Vi på Mjåvann Industriområde er svært glade og stolte for at Gasum har etablert denne nye fyllestasjonen ved anlegget vårt i Mjåvann. Tilbudet om biogass gjør området mer attraktivt for alle som har en form for logistikkbehov. Det grønne skiftet i transportsektoren går for fullt, så denne fyllestasjonen er positiv for hele Sør-Norge, sier Andre Kjetså, daglig leder i Mjåvann Industripark AS i meldingen.

Det lokale logistikkselskapet Veøy, med avdelingsleder Vemund Hansen, har investert i biogasslastebiler og var pilotkunde allerede fra testfyllingsperioden.

– Vi er veldig fornøyde med at Gasum har etablert en fyllestasjon for biogass på Mjåvann. Det betyr at vi kan erstatte diesel med biogass for å redusere CO2-utslippene våre», sier Hansen.

Det var Fædrelandsvennen som omtalte saken først.

Powered by Labrador CMS