// Bjørnson i Søgne

Publisert

– Bjørnson i Søgne- dagene går av stabelen 5. – 7. april 2024 på Søgne gamle prestegård og på Tangvall bibliotek. Vi ønsker å løfte fram den store dikteren og samfunnsdebattanten Bjørnstjerne Bjørnson som tidvis bodde på Søgne gamle prestegård fra 1853-1869, skriver Åse Katalin Macsali ved Kristiansand folkebibliotek i en pressemelding torsdag.

Søkelyset settes på både hans verk og på viktige problemstillinger som han reiste den gang og som stadig er aktuelle for oss i dag. Hans arbeid for fred, ytringsfrihet og likestilling banet vei for mange i hans samtid og ettertid.

Samarbeidet mellom Søgne gamle prestegård, Kristiansand folkebibliotek, Kulturdirektørens stab, Søgne historielag og Mediagruppa Søgne har resultert i et rikholdig program den første helga i april. Fredag er det konsert på prestegården med Edvard Hoem og datter Ine Hoem, som har tonesatt tekster av sin far og man kan også se to aktuelle utstillinger av unge kunstnere som tolker Bjørnstjerne Bjørnson i dag.

Lørdag inviterer biblioteket på Tangvall til foredrag ved Birgitte Kleivset og Camilla Bøksle som vil fortelle om Bjørnson og hans forhold til Camilla Collett og Amalie Skram, før vi kårer en vinner av konkurransen for ungdom om ny tekst til vår nasjonalsang som Bjørnson diktet - til slutt runder vi av lørdagen med stort besøk av forfatter Olaug Nilssen som reiser viktige spørsmål knyttet til hvordan samfunnet møter sårbare grupper.

Søndag tar Søgne Historielag, ved Jostein Andreassen, oss med rundt på Søgne gamle prestegård for å vise familien Bjørnsons liv på gården og farens virke i kirken, etter en konsert med Nora Strømme og Martin Pearson som sammen med Jorunn Gjedrem presenterer «Bjørnson i ord og toner.»

// Bjørnson i Søgne vil bli arrangert årlig og ønsker å være en arena for gode kunst- og litteraturopplevelser og samtaler til ettertanke i Bjørnsons ånd.

Les også:

Powered by Labrador CMS