Arkivfoto.
Arkivfoto.

«Gi en julegave og gjør en forskjell»

Publisert Sist oppdatert

– Tangvall Arena Senter, med butikkeierne og drivere, har sammen et ønske om å være med å bidra til at flere barn kan oppleve en julehøytid med gode minner de senere kan se tilbake på. Det er trist å høre at noen barn ikke gleder seg til jul fordi familiens økonomi ikke tillater at barna kan ta del i de opplevelser vi normalt forbinder med høytiden, sier senteransvarlig ved Tangvall Arena, Cato Hersvik-Olsen til N247.

Det finnes i dag flere frivillige organisasjoner som på ulike måter rekker ut en hjelpende hånd, og etter sammen å ha vurdert ulike alternativ har kjøpesenteret landet på et samarbeid med Blå Kors Kristiansand i tiden frem mot årets julefeiring.

Blå kors er en organisasjon som har mange gode verdier. De hjelper familier som av ulike årsaker sliter i hverdagen, og vi ønsker å være med å bidra.

Cato Hersvik-Olsen er senteransvarlig ved Tangvall Arena.
Cato Hersvik-Olsen er senteransvarlig ved Tangvall Arena.

– Organisasjonen har også et fungerende system for innsamling og fordeling av gaver. Vi ser frem til å jobbe sammen med Blå Kors Kristiansand og ønsker å utfordre næringslivet til å være med å bidra, sier Hersvik-Olsen.

Juletre på senteret

I andre etasje på Tangvall Arena vil det bli satt opp et juletre hvor alle som ønsker kan legge igjen en julegave. Dette treet skal være på plass og det vil bli en markering når innsamlingen starter opp onsdag 29. november klokken 15.00. Daglig leder i Blå Kors Kristiansand, Arvid Solheim, vil være tilstede og «åpne» innsamlingen.

– Før den tid vil vi fra Tangvall Arena Senter kontakte næringsliv og bedriftsledere for å samle mest mulig støtte til formålet. Vi håper så mange som mulig fra næringslivet vil bidra med gaver som kan være med å spre glede og som vil være viktige for mottakerne. Med Blå Kors til å videreformidle julegavene, er vi trygge på at de kommer frem til barn som trenger en oppmuntring, utdyper Hersvik-Olsen.

Setter pris på initiativ

Wenche Tønnessen fra Blå Kors Kristiansand sier til N247 at organisasjonen setter stor pris på initiativet fra kjøpesenteret på Tangvall.

– Vi ble kontaktet av senteret som lurte på om de kunne bidra med arbeidet vi gjør i Blå Kors. Blå Kors Kristiansand er veldig takknemlige for at næringslivet og befolkningen for øvrig å bidra. Vi opplever at vi bor i en raus by med mye hjertevarme og stor giverglede. Det imponerer oss, og vi møter mye takknemlighet fra de om har en litt utfordrende hverdag, sier Tønnessen.

Hun sier videre at mange familier i dag opplever vedvarende lav inntekt og stram økonomi. Med alle forventninger som bygges opp frem mot jul er det ikke alle som har midler til å gi barna den jula de ønsker seg.

– Kan vi hjelpe med julegaver til barna, betyr dette en forskjell for de som da kan gi noe til barna uten at det går ut over familiens økonomi. Med kostnadsvekst, høye priser på strøm, matvarer og annet er det vanskelig for noen å få pengene til å strekke til. Mange familier vi jobber med hele året kjenner på hvordan det er å stå utenfor. Så håper vi det vi kan bidra med er med på at noen flere kan få noen gode tanker og opplevelser frem mot jul, sier markedskoordinator Wenche Tønnessen i Blå Kors Kristiansand.

Powered by Labrador CMS