Torvald Hellum og Terje With Andersen fra Mediegruppa i Søgne med noen av bøkene som nå gis bort til alle de 16 omsorgssentrene i Kristiansand kommune.

Gir gratis bøker til omsorgssentrene

Publisert Sist oppdatert

– Vi har kontaktet samtlige 16 omsorgssentre i Kristiansand kommune, og nå gir vi bort 16 sett bestående av seks bøker, ett sett til hvert av omsorgssentrene, sier leder av Mediegruppa i Søgne, Torvald Hellum til N247 fredag.

Sammen med gruppas kasserer, Terje With Andersen er han i boklageret på Søgne gamle prestegård og klargjør bokpakker, og i løpet av kommende uke starter utleveringen til de kommunale omsorgssentrene.

Søgnes historie

Mediegruppa i Søgne ble startet i 1980 i tett samarbeid med daværende Søgne kommune. Første bokutgivelse skjedde i 1981, og siden har mediegruppa gitt ut totalt 23 ulike bøker. De to seneste tilskuddene er Søgnes historie bind I og II skrevet av forfatterne Trond Bjerkås og Frans-Arne Hedlund Stylegar.

Bokpakken som nå gis bort består av de to nevnte bøkene i tillegg til titlene Skolebygda Søgne, Sturla minnes, Det gamle verftet i Ny-Hellesund og I bestemors fotspor.

– Vi hadde lyst til å gi denne gaven til omsorgssentrene og tenker bøkene kan benyttes til høytlesing og en pust i hverdagen som også kan vekke gamle minner hos beboerne. Bøkene presenterer mye interessant stoff og vi tror mange kan dra kjensel på historier og steder som omtales, sier representantene fra Mediegruppa.

– Dette er historiefortelling som ikke går ut på dato, og innholdet vil alltid være like aktuelt, utdyper Hellum.

Starter i mars

Utlevering av den flotte bokgaven vil starte allerede neste uke.

– Vi har gjort noen avtaler nå innledningsvis, og det er ulike ønsker fra omsorgssentrene om hvordan de ønsker dette. For Mediegruppa er det viktigste å levere bokpakken, men noen vil gjerne ha en form for arrangement, kanskje med høytlesing i forbindelse med at vi kommer på besøk. I hvilken form dette skal finne sted blir opp til hvert enkelt omsorgssenter, og vi håper mange kan få glede av innholdet i de lokale bøkene i tiden som kommer, avslutter de to før de klargjør resten av de 16 bokpakkene som skal gis bort.

Powered by Labrador CMS