Lindebø brygge blir helt klart det største prosjektet som skal reises. Foruten 46 leiligheter, kommer det en marina med restaurant, isbar og dagligvarebutikk.
Lindebø brygge blir helt klart det største prosjektet som skal reises. Foruten 46 leiligheter, kommer det en marina med restaurant, isbar og dagligvarebutikk.

Mer enn 250 nye boenheter planlegges bygget på Østerøya i fremtiden

Publisert Sist oppdatert

Lindebø brygge blir helt klart det største prosjektet som skal reises. Foruten 46 leiligheter, kommer det en marina med restaurant, isbar og dagligvarebutikk.

Enkelte boenheter er allerede reist, og nye beboere har funnet seg godt til rette. Andre boliger er for tiden under bygging, og salget av tomter og leiligheter vil bare forsterke seg i løpet av de to neste årene. På lang sikt vil det komme over 250 nye boenheter bare på østsida av Flekkerøy.

Må vente

Etter at tunnelen stod ferdig 15.august 1989 ble det bygd flere boliger ute på Andås på Vesterøya. De nye beboerne betalte inn et femsifret beløp i ekstra tomteavgift som var beregnet for en gang- og sykkelvei langs den smale fylkesveien som smyger seg utover. En ny flott og bred vei kom etter hvert, men ikke lengre enn bort til Skudeviga. Med det ble det også full stopp på videre utbygging.

Etter flere års intens kamp om å forlenge gang- og sykkelveien, håper tomteeiere i det lengste på at det snart vil løse seg. På Østerøya derimot nærmest eksploderte det den gang fergen sluttet å frakte biler og passasjerer mellom øya og Møvig. En bred og flott fylkesvei med fortau ble bygd helt ut til Skålevigsgarden, og med det startet også en enorm utbygging. Langt mer enn brorparten av de rundt 3.700 mennesker som bor her ute i dag, holder hus på Østerøya. Godt inn i fremtiden vil det komme langt flere, i hvert fall i følge utbyggere.

Har startet

Det er Mæbø, Lindebø og Skålevig det først og fremst skal handle om fremover. Ute på Bånefjell, der du kjører Mæbøveien innover bak bedehuset, og videre på nedsiden av Høyfjellet, skal det på sikt bygges 27 enheter.

- Brorparten av det som skal bygges vil nok bli beholdt innen familiene som kommer herfra. Men noe vil nok også bli solgt, sier Alvin Ingebretsen som er med i prosjektgruppa.

Nede i Vraget har arbeidet for lengst startet, det meste er reist, og man ser tydelig konturene av hvordan det hele vil bli seende ut når alt står ferdig. Her er 17 av de 19 leilighetene som skal prege idyllen, for lengst solgt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Østerøya på Flekkerøy.
Østerøya på Flekkerøy.

«Blokk»

Før du kommer kjørende inn mot rundkjøringen, har Kaspar Strømme AS planene klare om å bygge øyas første «boligblokk» med 16 leiligheter fordelt på fem etasjer og næring i første etasje.

- Vi har satt prosjektet litt på vent, men leilighetene kommer en dag, sier Jens Kaspar Strømme til N247.

Planen er visstnok at det skal komme inn en frisørsalong og et bakeriutsalg på gateplan i prosjektet som blir kalt for «Karlas Have».

Litt lenger oppe, i slutten av Vragesløyfen (bak gamlebanken/frisøren), er det ferdig regulert for 45 leiligheter.

Lindebø brygge

Lindebø brygge blir helt klart det største prosjektet som skal reises. Foruten 46 leiligheter kommer det marina med restaurant, isbar og dagligvarebutikk. Allerede i dag ligger det ei stor brygge klar, som blir båthavn når sommeren kommer. I dag kan du også fylle drivstoff til både bil og båt om du ønsker det samme sted.

- Vi starter salget av leilighetene i 2024, sier Frode Stokkeland i Øygruppen AS.

Drar man videre utover på Østerøya, har Kristiansand kommune en god del tomter oppe i området rundt Nestemyrveien og Revemyra.

- Vi håper å ha en plan klar i løpet av året når det handler om mellom 10 og 22 enheter i dette området, sier rådgiver Nils Erik Hessen i kommunen.

Paulen/Årekjerret

- Vi holder på med en reguleringsplan, og prosjektet skal opp i det politiske systemet i løpet av våren. Vi satser på å være i gang med alt i løpet av ett års tid, sier Arne Hallandvik i Paulen AS.

Bedriften har planer om å bygge 39 boligenheter oppe i «heia» mellom Paulen og Årekjerret. Så langt er tre fine boliger allerede bebodd.

Bildet er tatt fra brygga til Kafé Geitodden. På andre siden av Skibbusundet, i området ved det gamle tankanlegget i Brattestø, skal det bygges 17 enheter.
Bildet er tatt fra brygga til Kafé Geitodden. På andre siden av Skibbusundet, i området ved det gamle tankanlegget i Brattestø, skal det bygges 17 enheter.

Også nede ved Skibbusundet skal det bygges. I lang tid har veiarbeidet fra Skålevigsgarden og ned til Brattestø pågått, og her skal det bygges 17 enheter. Den første boligen er allerede påbegynt, mens det er solgt fem tomter utenom.

Beboere her vil få en fin-fin utsikt ut over det meste av idyllen rundt Mæbøfjorden. Og på tampen:

Utsikt

I Markestøheia (gamle Bugges hus) er det solgt fire av 11 boenheter, og her bor det allerede familier som har en nydelig utsikt ut over hele Paulen-området og sjøen forøvrig. Oppe i Hundeholta, kloss ved Bernhards bakke er det seks ledige tomter.

- Det kan gå inntil 15-20 år før mange av disse prosjektene blir realisert, avslutter Frode Stokkeland i Øygruppen AS.

Powered by Labrador CMS