Trenger bolig til 400 flyktninger

Publisert

– Hittil i år er rundt 200 flyktninger bosatt i Kristiansand kommune, og flere er på vei. Ytterligere 400 kommer i løpet av året, og kommunen ber alle som kan hjelpe med bolig ta kontakt, skriver Hans Petter Breistein, enhetsleder i Forvaltning og koordinering på kommunens hjemmesider.

Han skriver videre at Kristiansand kommune har sagt ja til å bosette totalt 595 flyktninger i år. Siden rundt 200 allerede er bosatt, mangler nå boliger til cirka 400 personer.

Her kan du melde inn tilbud om bolig

– Flyktningene er både enslige og familier fra ulike land, og det er størst behov for små eller mellomstore leiligheter.

Viktigste grunn til det høye tallet er krigen i Ukraina, og brorparten av flyktningene vil være ukrainere.

-Det er en utfordring å skaffe nok boliger. Nettopp derfor ønsker vi å si til innbyggerne at vi har behov for boliger, sier Hans-Petter Breistein som enhetsleder i Forvaltning og koordinering i kommunen.

Stor vilje blant folk

-Det er stor vilje til å hjelpe blant innbyggerne, og mange har allerede hjulpet flyktninger å få et godt og godt sted å bo, sier Breistein.

Flyktningene vil kommer gjennom hele året. Derfor vil kommunen være på jakt etter boliger gjennom hele året.

-Vi har behov for boliger i alle størrelser, fra leiligheter for enslig person til familier med flere barn, sier Breistein.

Kommunen har i fjor og i starten av dette året bygget opp en god kapasitet til å bosette og følge opp et stort antall flyktninger.

Utfordringene ligger nå altså i hovedsak i å skaffe nok boliger. Det ventes totalt å bli behov for i overkant av 150 boliger i løpet av året sett under ett.

Powered by Labrador CMS