Brann på Songdalstunet. 11 beboere evakuert

Publisert Sist oppdatert

Songdalen klokken 10.17: Politiet får melding om brann på kjøkkenet på Songdalstunet. Evakuering av beboere er iverksatt. I alt skal 11 beboere være evakuert.

– Ikke meldt om skade på person, men sterk røykutvikling på stedet, noen kan ha være eksponert for røyk, melder politiet på X.

Kort tid senere melder politiet at brannen skal være slukket.

Politiets innsatsleder, Stian Pauschert sier til N247s reporter på stedet at det har vært et branntilløp i kantina. 

– Dette ble slukket av ansatte på stedet før nødetatene kom frem. Elleve beboere ble evakuert. Det har vært udramatisk, og avdelingen er åpen igjen. De berørte tas vare på av helsepersonell, sier han.

– Tre personer undersøkes av ambulansepersonell på stedet, de har pustet inn røyk. En av dem blir kjørt legevakt for videre oppfølging, melder politiet på X klokken 10.39.

Utrykningsleder Olav Framvik i KBR Søgne og Songdalen sier til N247 at brannen kan ha oppstått i forbindelse med matlaging hvor smult eller smør har tatt fyr.

– De ansatte gjorde alt riktig og fikk slukket brannen raskt, sier han.

Kommunen skriver på egne hjemmesider at tre ansatte som var på kjøkkenet ble sjekket av ambulansepersonell. En ansatt ble sendt til legevakta for en ekstra kontroll.

– Kommunens sentralkjøkken Kjøkkenservice finner alternativ for mat siden kjøkkenet må vaskes ned. Kjøkkenet er tilgriset av sot og slokkemidler, står det i artikkelen.

Powered by Labrador CMS