Brannvesenet advarer: – Vi dukker ikke uanmeldt opp på døra di

– Den siste tiden har det vært tilfeller hvor selgere har utgitt seg for å skulle sjekke brannsikkerheten i hjemmet ditt. Disse selgerne påstår at de har et samarbeid med brannvesenet, noe som ikke stemmer.

– Brannvesenet inngår aldri avtaler med private firma om gjennomføring av brannsjekker eller brannsikkerhet i hjemmet. Vi vil heller aldri selge deg noe på døra, står det i en pressemelding fra Kristiansandregionen brann og Redning IKS.

Ikke slipp dem inn

«Det er dessverre ikke noe nytt fenomen at folk utgir seg for å komme i brannvesenets ærend. Men dette er ikke noe vi synes er greit. Vi oppfordrer befolkningen til å være på vakt, og ikke slippe dem inn.»

Brannvesenets praksis

KBR skriver videre at boligavdeling og brannforebyggerne i KBR har blant annet ansvaret for å følge opp brannsikkerheten i hjemmet med sjekk og feiing av fyringsanlegg.

– Disse besøkene er ikke uanmeldt. Du vil da få en tekstmelding i forkant, og må avklare passende tidspunkt for besøk.

Et sikkert tegn på at det er en ansatt i brannvesenet som kommer er at vi bærer uniform med KBR logo og identifikasjonskort med navn, stillingstittel og bilde.

Vårt beste råd er å sjekke legitimasjonen til dem som kommer. Og er du usikker, ta gjerne kontakt med oss på telefon +47 478 14 000 eller e-post kbr@kbr.no.

Powered by Labrador CMS