Utsikt østover mot Brokke i Setesdal.

Brokke-Suleskard åpner tirsdag 21. mai

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag 21. mai kl. 12 åpner fv. 450 Brokke-Suleskard for sesongen.

– Den vinterstengte vegen mellom Setesdal og Sirdal er blitt en populær rute mellom øst og vest, og mange ser fram til åpningen i mai hvert år, skriver Jo Vegard Aardal i Agder fylkeskommune i en melding torsdag morgen.

– Denne vinteren har det vært litt mindre snø enn genomsnittet. Vi er likevel ikke ferdige med å frese vegen enda. Det er relativt hard is på flere steder over fjellet. Men vi regner med at vegen åpner tirsdag 21. mai som planlagt dersom ingenting uforutsett skjer, sier byggeleder Runar Gautestad i Agder fylkeskommune. Han har ansvaret for vegvedlikehold i Setesdal, står det videre i meldingen.

På grunn av vernereglene for villreinstammen skal vegen være stengt hver vinter fra og med 1. november til og med 20. mai.

Brøyter gjennom pinsehelga

– For å bli ferdige til åpning tirsdag 21. mai må det jobbes gjennom hele 17. mai- og pinsehelga. 12. mai er første dag det gis tillatelse til å brøyte i verneområdet for villreinstammen i Setesdal vesthei. Fram til den datoen skal det ikke arbeides med brøyting av vegen av hensyn til villreinen. Derfor blir det et ganske lite tidsvindu å jobbe i hvis vi skal rekke å åpne vegen 21. mai, sier byggeleder Per Magne Hindersland. Han har ansvaret for vegene i Sirdal.

Det brøytes og freses fra begge sidene av fjellet for å få vegen åpnet.

Powered by Labrador CMS