«Bua» på Flekkerøy: - Når restaurantene åpner, kan vi mønstre fullt mannskap igjen

Publisert

Hos Domstein Sjømat på Flekkerøy jobber det 14 mannfolk. Selgere, sjåfører og «gutta på golvet». Under korona-perioden har ni av dem vært i femti prosent permisjon, men nå som blant annet restaurantene i landsdelen så smått har begynt å åpne dørene igjen, regner daglig leder Jan Gumpen med at han en vakker dag, og om ikke så lenge kan mønstre fullt mannskap igjen.
Faste kunder
- Nå er jo vi i den heldige situasjonen at vi har gode og faste kunder, sier Jan Gumpen, og da hinter han blant annet mot de tre sykehusene i Kristiansand, Arendal og Flekkerfjord. I tillegg har de alle omsorgssentrene, som strekker seg fra Flekkefjord til Risør langs kysten, og innover og oppover i landet leverer de til Sirdal, Åmli, Vegårdshei og Bykle. Og da snakker vi om ukentlige leveringer.
- «Gutta på golvet» som du kaller de, gjør jo en veldig god jobb før all sjømaten bringes ut til både sykehusene og omsorgssentrene. De fjerner alt som heter bein og skinn, så det kommer jo nesten ferdig servert, sier Gumpen, som priser seg litt lykkelig for at han kan servere de faste kundene fersk mat når fisk står på menyen. Selv om det ikke er i overflod av nettopp den slags mat for tiden.

Alle Coop Mega-butikker
- Nå er det jo ikke all verdens av fisk å hente opp fra havet i disse tider. Vi merker jo det. Men heldigvis kan vi levere ferske varer til de store Coop Mega-butikkene i Søgne, i Vågsbygd, på Lund og ute på Dvergsnes. De har alle ferskvaredisker, noe kundene setter veldig pris på, sier Gumpen, som videre forteller at rekene for tiden blir pakket i egne 500 grams rekebokser, det vil si at kundene ikke kan hente opp de små røde fra kjøleboksene som de gjorde selv før koronatiden slo til.
Domstein Sjømat leverer også mat til restauranten «Under» på Lindesnes, de har kunder som Kjøkkenservice, Gorine, og så leverer de selvfølgelig reker til KIWI, nærbutikken på Flekkerøy.
- Nå håper vi snart at restaurantene åpner alt som er av dører, og så håper vi like mye at folk begynner å gå ut å spise igjen, selvfølgelig under de restriksjoner som må følges. Da kan vi mønstre fullt mannskap igjen, sier Jan Gumpen.
Et par av fiskebilene til bedriften stod stille tirsdag formiddag. (Foto: Arild Hansen)
Powered by Labrador CMS