Gunnar Engebu (t.v.) og styreleder i Søgne FK, Stig Trydal ved jordet ved siden av Toyota-banen på Tangvall.

Håper på første spadetak til høsten

Publisert Sist oppdatert
På dette jordet planlegges en fotballhall på 4.500 kvadratmeter. Toyota-banen skimtes til venstre i bildet.

Det har lenge vært planer om en fotballhall ved siden av Toyota-banen nord for gamle E39 på Tangvall. Planleggingen startet lenge før kommunesammenslåingen i 2020, så kom pandemien, byggeprisene raste i været og dermed roet prosjektplanleggingen seg noe.

Nå er planleggingen i full gang igjen, og Søgne FK håper at grunnarbeidene kan starte til høsten, såfremt klubbens årsmøte 12. mars går inn for prosjektet til rundt 30 millioner kroner.

– Det er Prosjektgruppen med Arne Hallandvik i forsetet som står for prosjekteringen, og i tillegg har Roger Aamodt, Tom Arne Aamodt og Søgne og Greipstad Sparebank stilt seg positive til prosjektet, sier Stig Trydal og Gunnar Engebu i styret.

I tillegg har en anonym giver lagt to millioner kroner på bordet.

Befaringer

Eksempel på plasthall, hentet fra den foreløpige prosjektbeskrivelsen.

Styremedlemmer har vært på befaringer rundt i Agder for å finne den rette typen hall, og i Birkeland falt alt på plass. Birkelandshallen er bygget i plast, en løsning som har betydelig lavere byggekostnader enn en stålhall. Det er planlagt en 9’er bane på 4.500 kvadratmeter med en bane på 50 ganger 70 meter. Hallen vil ikke ha garderober, men blir oppvarmet.

Reguleringsplanen er godkjent og leieavtale med kommunen (grunnen) er på plass i de neste 50 årene.

Dugnad

– Det er mye arbeid som profesjonelle må ta seg av, men vi håper på en betydelig dugnadsinnsats under byggingen, sier Trydal og Engebu og oppfordrer alle i klubben som har en mening om prosjektet til å stille på årsmøtet den 12. mars klokken 18.00 i bygget ved Søgne stadion.

I forprosjektet står det at «en plasthall er består av en stålkonstruksjon, kledd med en PVC-duk og isolert med cirka 100 millimeter mineralull. En stålhall består av en stålkonstruksjon kledd med isolerte stål/sandwitchelementer. Begge alternativer er med kunstgressdekke i spilleflate og sikkerhetssone. En plasthall kan bygges med enklere utførelse av grunnarbeider og ringmur, sammenlignet med en stålhall.»

Hvor lang byggetid hallprosjektet har er ikke satt enda.

– Dersom årsmøtet godkjenner planene og budsjettet vil anbudene gå ut, og vi håper som sagt på oppstart til høsten. I tillegg til trening på denne nye banen, vil vi kunne benytte den til cuper som det arrangeres mange av i klubben. Vi tenker oss også en «åpen» hall for alle i helgene når det ikke foregår andre arrangementer der. Dette er nok et løft for klubben, og vi gleder oss stort hvis alt går etter styrets ønsker, avslutter de to.

Powered by Labrador CMS