Silje (t.v.) og Caroline fikk toppidrettsstipend av kommunen.

Toppidrettsstipend til Silje (19) og Caroline (19)

Publisert

– Lørdag 3. februar ble det arrangert en felles utdeling under en Vipers-kamp, der åtte toppidrettsutøvere ble tildelt stipender til videreutvikling av deres arbeid og som anerkjennelse, skriver kommunen på egne hjemmesider tirsdag.

To av vinnerne er fra Søgne, Caroline Finnestad Lund og Silje Gundersen. Begge fikk 40.000 kroner i stipend.

I begrunnelsen fra juryen står det om Caroline Finnestad Lund:

«Caroline (19 år) er en del av landslagsgruppen UNG+ i Norges skytterforbund. I 2023 ble Caroline junior-Norgesmester på 50 meter matchskyting og hadde et sterkt junior-VM med individuell bronse i rifle 50 meter liggende og to bronser i lagskyting (luftskyting 10 meter og matchskyting 50 meter). I 2022 ble Caroline Europamester for junior i samme skytegren som hun tok VM-bronse i. Caroline er også Nordisk juniormester og har tatt sølv i Norgescupen blant seniorskytterne.»

Om Silje Gundersen:

«Silje (19 år) flyttet til Stavanger høsten 2019 og begynte på Wang Ung i 10. klasse for å følge drømmen om å satse på ishockey. Gjennom årene har Silje utviklet seg til å bli en viktig spiller på Stavanger Oilers i Bambusa-ligaen (toppserien for kvinneishockey) og på aldersbestemte landslag. Sesongen 2022/23 ble Silje sølvvinner i serien og Norgesmester i NM 2023 med Oilers. Silje ble også, i tross sin unge alder, toppscorer i ligaen med 72 poeng for andre sesong på rad. Silje deltok i sitt siste ungdoms-VM i 2021/22 som kaptein på det norske laget. I 2022 ble hun tatt inn på det norske A-landslaget og var i troppen som deltok i VM (for senior) i 2023 i den nest øverste VM-divisjonen. Siljes mål fremover er å være fast på A-laget, bli tatt ut til neste VM våren 2024 og spille college hockey i USA på toppnivå.»

– Det er mottatt totalt 51 søknader til toppidrettsstipendet fordelt på 47 utøvere og fire trenere. 18 søknader ble trukket av søkerne før endelig behandling, står det videre i artikkelen.

Powered by Labrador CMS