Bjarne Andersen med sine frivillige hjelpere ved Søgne-skiltet.

Fikk ønsket oppfylt: – Helt fantastisk

Publisert Sist oppdatert
Bjarne Andersen sammen med Roar Borøy fra Søgne klatreklubb og de frivillige fra Søgne brannmannskapsforening.

For omtrent et halv år siden fortalte sterkt CP-rammede Bjarne Andersen til Søgne klartreklubbs Roar Borøy at han hadde et sterkt ønske om å komme seg til Søgne-skiltet. Borøys første tanke var at det ikke var forsvarlig å bruke klatreklubbens rute i via ferrataen til et slikt oppdrag. Likevel tenkte han det kunne være mulig å få Bjarne til toppen dersom han fikk assistanse av firehjulinger og spreke hjelpere.

– Da var veien kort til å spørre Jarle Danielsen, sier Borøy etter at turen er realisert en flott junidag.

Danielsen fikk ikke uventet positiv respons fra sine kolleger i Søgne brannmannskapsforening, og med private firhjulinger stilte et solid mannskap på fritida for å oppfylle Bjarnes ønske. Bjarne ble forsvarlig plassert på Danielsens firhjuling, og med god støtte gikk turen innover og oppover mot Søgne-skiltet.

Test

Siste etappe på vei mot Søgne-skiltet ble gjennomført med spesiallaget vogn utlånt av Søgne Røde Kors.

– Vi benyttet denne anledningen til å teste ut en spesiallaget vogn som vi har fått låne av Tom Erik Dønnestad og Søgne Røde Kors. Denne viste seg å være helt fantastisk ute i terrenget, og den ble brukt mot slutten av turen der firhjulingene ikke lenger kan ta seg frem, sier Danielsen.

Han legger til at for de frivillige var dette en viktig test kombinert med et sosialt samvær, men ikke en form for tjeneste de akter å tilby utover denne spesielle anledningen.

– Dette var bare helt fantastisk, var kommentaren fra Bjarne Andersen da følget var fremme ved Søgne-skiltet og kaka han hadde handlet inn kunne serveres til de frivillige i følget.

Les også:

 

Powered by Labrador CMS