Det er ikke bare spillerne som lader opp til cupkampen mot Start. Mandag kveld hadde denne Fløy-gjengen det siste forberedende møte før det baker løs. Fra venstre Arild Nilsen, Vidar Sulland, Dagfinn Grastveit, Hugo Thoresen, Kennet Vestberg, Richard Tørressen, Kristin Grundetjern og May Baagøe Broughton.

Cupen: Gjør klar for cupfest mot Start på øya

Publisert Sist oppdatert
Mandag hadde Fløy-spillerne den nest siste peptalken før møte med Start.

- Nå har vi den siste finpussen. Alt må være klappet og klart når vi onsdag får besøk av Start i 1. runde i NM, sier Dagfinn Grastveit i Fløy.

Mye moro

Det har vært enkelte spennende og morsomme kamper ute på Flekkerøy siden den gang Fløy for alvor skrev navnet sitt inn på fotballkartet i 2005. Den gang de spilte opprykkskamp mot Haugesund, hvor bortelaget utliknet (1-1) da det gjenstod et kvarter av kampen. Det var spill om å rykke opp til det nest høyeste nivå, og over 3.000 tilskuere satt ringside i Lindebøskauen.

- Jeg husker godt det. Da var det stemning, med Rægestimen, massevis av bluss og en god del tilreisende, sier Grastveit, som også foran onsdagens kamp la inn en søknad om å få bruke bluss.

- Vi søkte politiet, som i samråd med brannvesenet sa nei. Det er en type bluss som ikke er godkjent. Det har vi full forståelse for.

Slo Start

Allerede året etter kampen mot Haugesund (2006) ble det cupfeber på øya for aller første gang. Viking kom på besøk, og folk gikk mann av huse.

Så måtte øyfolk vente helt til 2013 før cupfeberen blusset opp igjen. Eliteserielaget Sandnes Ulf kom på besøk, og de lyseblå måtte reise tilbake og over Jæren igjen med 2-0 tap i kofferten. Senere røyk Fløy for Start 1-2 i 3. runde.

Fire år senere tok Fløy revansje. Etter et ellevilt drama måtte de gule og sorte fra Lundsiden reise gjennom Flekkerøytunnelen med et forsmedelig 4-3 tap. Resultatet vakte oppsikt i hele fotball-Norge. Lillebror hadde slått storebror. Her ute på øya gikk folk å smilte i dagevis etter triumfen.

Alt klart

Slik så det ut på tribunen da Fløy spilte for en haug av tilskuere. Mot Start til onsdag blir det imidlertid ikke liv med bluss.

- Nå er alt klart for å ta i mot Start. Mandag kveld gjør vi de siste forberedelsene. Det handler om vakthold, kiosksalg, ballgutter/jenter, rigging og plass til medier. Alt det praktiske må være på plass. Vi blir vel godt over tyve personer i sving, før under og etter kampen, sier Grastveit, som syntes det er stas at veterankorpset stiller opp med instrumentene sine og underholder.

Powered by Labrador CMS