Det er høyt volum og masse energi når juniorene gjør unna siste trening før Søgne danseklubb arrangerer Street challenge i Tangvallhallen kommende helg.

– Venter dansere fra hele Norge

Publisert

Med konkurranseuttrykk som «battle» og «street challenge» kunne vi bli redde for gatekamper på Tangvall kommende helg. Det blir det forhåpentligvis ikke, men i Tangvallhallen er det duket for «battle» og andre utfordringer når Søgne danseklubb i samarbeid med Norsk Danseforbund inviterer til «Street challenge I», ettallet for å markere at dette er årets første konkurranse i en serie på tre pluss et Norgesmesterskap.

– Dansere fra Søgne danseklubb har deltatt i nasjonale og internasjonale konkurranser tidligere. Da er det kanskje rundt 20 av våre dansere som reiser til arrangementene. Denne helgen blir det rundt 185 dansere i konkurransen i Tangvallhallen lørdag og søndag, og når arrangementer foregår lokal får mange av våre anledning til å delta. 110 av de påmeldte er fra Søgne danseklubb. Det er helt «dritkult», sier klubbens grunnlegger og leder, Pia Lieng til N247.

Masse energi

I dansehallen i andre etasje i Tangvallhallen er det høyt volum på musikken og tilsvarende høyt energinivå som presteres på parketten når de lokale danserne tirsdag kveld gjennomfører siste øvelse og generalprøve før helgens konkurranser.

Det er dansere i flere grupper, kidz, junior og adult, som Lieng benevner gruppene med.

Søgne danseklubb har dansere fra barneskolealder til videregåendealder. Her er de yngste «kidza» klar til øvelse og generalprøve tirsdag kveld.

– At vi er så mange tror jeg henger sammen med at vi ofte danser i store grupper med lav terskel for å delta, utdyper klubblederen.

Helgens arrangement betegner hun som skikkelig stort for den lokale klubben samtidig som hun gir masse ros til foreldre og andre frivillige som har stått på for å legge til rette for klubbens hittil største arrangement.

– Danser syv til åtte timer hver uke

14-åringen Mathea har holdt på med dans i litt over tre år, og sin unge alder til tross har hun allerede representert Norge og deltatt i EM i Nord-Makedonia og VM i Polen i 2023.

– Å få være med i EM og VM var veldig gøy. Det var masse publikum og mange dansere på de arrangementene, sier Mathea som også forteller at hun er fornøyd med egen innsats i mesterskapene.

Matheas mål videre er å kvalifisere seg til flere internasjonale konkurranser, og å komme hjem med bra resultat

– Dans er veldig gøy å holde på med, og vi er en veldig god gjeng som holder sammen, sier Mathea (foran til venstre).

Lørdag og søndag

Lørdag 10. februar fra klokken 11.00 er det klart for Søgne danseklubbs Street challenge i flerbrukshallen i Tangvallhallen. Klubben opplyser at det er gratis adgang for alle under 20 år på lørdagen, og søndag er det gratis adgang for alle uansett alder.

– Vi håper på masse publikum og at mange kommer for å heie på de lokale danseren, sier Pia Lieng.

Powered by Labrador CMS