Stortalentet Jonathan Tønnesland Strand skal representere Norge i sommer.

Tatt ut på det norske landslaget

Publisert

Søgne Dartklubbs stortalent 13 år gamle Jonathan Tønnesland Strand har etter flere gode prestasjoner blitt uttatt til å representere Norge under World Darts Federation Europe cup i dart som spilles i Riga, Latvia i tidsrommet 10 – 13 juli.

Blant de yngste

Juniorklassen i dart går opp til 18 år, så Jonathan vil være blant de yngste deltakerne i sommerens cup. I løpet de fire dagene som stevnet foregår spilles det både singel og lagkonkurranser. Det Norske laget består av fire spillere som kommer fra hele landet, fra Lofoten i Nord til Søgne i sør. Ronny Strand som er far til Jonathan gleder seg vilt til å være med på turen til Riga.

– Jeg er nok minst like glad og spent som junior. Jeg reiser med som far og støttekontakt for Jonathan og gleder meg til å se han debutere i den Norske landslagsdrakten som han kommer til beholde til odel og eie. Det blir også spennende å se hvordan han ligger an nivåmessig i forhold til de beste juniorspillerne i Europa, og spesielt gøy blir der å se hvordan nivået på spillerne fra «Dartens hjemland» England er, forteller en stolt far, Ronny Strand.

Øker treningsmengden

Som følge av landslagsuttaket vil Jonathan øke treningsmengden fram mot avreise til Riga. Utenom egentrening, konkurranser i Søgne Dartklubb vil også darttalentet hver tirsdag ta turen til Arendal for å spille mot flere gode spillere fra Arendal Dartklubb.

– Jonathan er helt klart et talent og han har hatt stor utvikling det siste år, en medvirkende årsak til den gode utviklingen er også at gutten har voks rundt 10 cm i denne perioden, som har gjort at han nå kan kaste rett frem mot skiven og ikke oppover som er mere krevende, avslutter Ronny Strand, før han går i gang med bestilling av flybilletter til sommerens store happening.

Powered by Labrador CMS