Deler av styret «Vi som vil ha Søgne tilbake» på Vertshuset Høllen Brygge fredag kveld. F.v.: Laila Jørgensen, Elias Holmen Berg, Enok Enoksen og leder Sigurd Berg Aasen
Deler av styret «Vi som vil ha Søgne tilbake» på Vertshuset Høllen Brygge fredag kveld. F.v.: Laila Jørgensen, Elias Holmen Berg, Enok Enoksen og leder Sigurd Berg Aasen

– Ufattelig deilig, uansett utfall

Publisert

Få timer før resultatet av de lokale folkeavstemningene i Søgne og Songdalen er klart fredag kveld samles grupperingene som har stått på barrikadene og kjempet for de to ulike løsningene i kommunesaken i hvert sitt lokale i Søgne.

«Vi som vil ha Søgne kommune tilbake» med Sigurd Berg Aasen i spissen møtes på Høllen brygge mens de venter på resultatet fra Valgdirektoratet. De første resultatene er ventet å komme like etter klokken 21.00 fredag kveld.

– Nå er det de siste minuttene av en 3,5 år lang kamp for demokratiet. Uansett utfall skal det bli ufattelig deilig. Selvsagt håper vi å få Søgne kommune tilbake, men det har vært belastende og det skal bli godt å avslutte jobben med denne saken, sier Berg Aasen til N247.

Avvikler gruppen

Blir resultatet som grupperingen håper og en ny Søgne kommune skal etableres, ser han for seg at medlemmer av grupperingen han har stått i spissen for kan komme til å engasjere seg politisk i oppbygging av en ny kommune, men det skal ikke skje i regi av grupperingen han har vært frontfigur for.

– «Vi som vil ha Søgne kommune tilbake» blir lagt ned uansett resultat. Denne er opprettet for den jobben vi nå har gjort. Blir det nei til deling er det slutt, og det skal ikke drives noen videre kampanje for deling fra oss. Blir svaret en ny kommune må de som vil engasjere seg i denne velge politisk parti og engasjere seg gjennom deres kanaler, sier Berg Aasen videre.

Selv er han uansett mest glad for at den årelange kampen endelig har kommet til veis ende når resultatet av folkeavstemningen er klart, trolig i løpet av fredag kveld.

Powered by Labrador CMS