Jostein Andreassen.
Jostein Andreassen.

«Trusler frabedes, Nordmo»

Publisert

Dette er et leserinnlegg som gjenspeiler innsenders mening.

Undertegnede har til nå ikke deltatt i debatten om et eventuelt skisma og reversering mellom våre tre tidligere kommuner. Men jeg har fulgt godt med. Nå er vel de fleste argumenter benyttet opptil flere ganger. Veldig tydelig ser vi dem likevel enda en gang i Odd Nordmos siste innlegg ”Søgne og Sørlandet behøver å bli sett og hørt” (n247.no pr 16.01 og framover).

Nordmo (H) er en sentral politiker i Kristiansand. Men derfor er innlegget hans alvorlig. For han går lenger: Om Søgne skulle velge å skille lag med Kristiansand, vil vi altså etter Nordmos mening bli så mye uvenner at vi vil samarbeide interkommunalt ”på svært mange år”. Hvor mange? Dette er trusler, Nordmo, skremsel, for det han sier, er jo egentlig: ”Gjør dere ikke som jeg (vi) vil, så vær så god – ta følgene”.

Jeg formoder at for de fleste søgninger, innbefattet jeg selv, er og har Kristiansand alltid vært, – ”vår” by. Det gjelder i høy grad, uansett utfall. Men slik nå saken etter omstendighetene virkelig er blitt, er det om å gjøre at denne tillyste folkeavstemningen kan gjøres på et så saklig og uavhengig grunnlag som mulig. Så får vi se hvordan resultatet blir. Dermed må vi ta det derfra. Men det kan godt være at trusler fra Nordmo og enkelte andre virker akkurat motsatt av sin hensikt?

Jostein Andreassen

Powered by Labrador CMS