«Kjernen er muligheten til å bestemme selv»

Publisert

Dette er et leserinnlegg som gjenspeiler innsenders mening.

Bestemme selv hvor grensen skal gå. Bestemme selv hvordan pengene skal brukes. Bestemme selv hvor nye hus skal få bygges.

Kristiansand bystyre har flest representanter med bostedsadresse i gamle Kristiansand. Naturlig nok. I hverdagen vår betyr det at saker som berører bydelen Søgne bestemmes av byfolk, -ikke søgnefolk. Er det vanskelig å forstå at det kan oppleves feil?

Ville kristiansandere godtatt at utviklingen av Lagmannsholmen ble styrt fra Søgne?

Det er betryggende å vite at det blir en bærekraftig økonomi i den nye Søgne kommune. Forkjemperne for storkommunen terper på tall og tjenester. Spesialiserte medisinske tjenester når man trenger det. Flertallet i bystyret vil nå legge ned Kløvertun, kommunens eneste spesialiserte rehabiliteringsinstitusjon.

 Andre høydepunkt fra budsjettforslaget for 2024 er sykkel- og gangsti på Flekkerøya, hage på Odderøya og privatisering av Kilden P-hus (med høyere priser), ved det bilbaserte tilbudet i Kulturkvartalet. Hvordan forbedrer dette søgnefolks hverdag? Ja til Søgne i Kristiansand får ikke mye drahjelp fra bystyret.

Man kan snakke om tall og tjenester til man blir blå (ikke sunt i lengden), men kjernen er selvråderetten med mulighet til å bestemme selv.

Geir Berget, Trysnes

Powered by Labrador CMS