«Nok er nok, jeg er forbainna»

Publisert

Du leser nå et debattinnlegg som gjenspeiler innsenders mening.

Jeg er glad for at Høyres ordførerkandidat Mathias Bernander har funnet frem sin indre bergenser om strømpris. Jeg har funnet nordlendingen i meg, og er blitt «forbainna».

Nå får det være nok med at Sørlandet, som har ca 40 % av Norges magasinkapasitet, skal betale mange ganger mer for strøm enn andre landsdeler.

Strøm er et fellesgode, som på lik linje med oljeinntektene skal komme hele befolkningen til gode. Det betyr lite for oss om Acer er viktig eller riktig. Vi vil heller ikke ta ekstrakostnadene for utenlandskablene som går til og fra Sørlandet. Er dette så vanskelig å forstå, Støre & Co?

Nå må våre sentrale politikere, spesielt i Ap og Sp i regjering, men også i Høyre og i de andre partiene i opposisjon våkne opp. Alle partiene bør ha klar en fullgod og rettferdig løsning på strømprisene i god tid før neste Stortingsvalg i 2025. Sørlandet vil ikke vente i opp mot 10 år på havvind etc.

Vi betaler solidarisk nokså likt for bensin og olje i Norge. Også matprisene er slik. Nå er det på høy tid, på overtid at Ap, Sp og Jonas får en wake up call.

Vi forlanger at Regjeringen tar tak umiddelbart for å gi landets innbyggere makspris på strøm. Hvis ikke det er beste metode, må regjeringen finne en annen måte som gir oss lik strømpris.

Ikke bare boligstrøm, men også en forutsigbar strømpris for næring og hytter, hvis dere da mener noe med å ville ta hele landet i bruk. At Hennig-Olsen is må betale 4 - 5 ganger mer enn Diplom-is på Østlandet for strøm er klart konkurransevridende. At hytteeiere i Midt- og Nord-Norge skal betale en brøkdel av strømprisen i sør ligner heller ingenting. Er det slik at vi på Sørlandet er unntatt fra «nå er det vanlige folks tur»?

Vi blir følelsesmessig berørt av en valgkamp til et kommunevalg der 90 % av de vi prater med er mer sinna på nasjonale strømpriser, enn opptatt av lokale saker. Selv vi lokale folkevalgte må, som Mathias, stille oss bak dette folkekravet fra Sørlandet inn til våre sentrale politikere.

Jeg håper noen av Sørlandets ressurspersoner tar initiativet til «Sørlandets Strømaksjon». Vi er mange i landsdelen som vil støtte dette, for denne urettferdigheten må ta slutt en gang for alle. Ap og Sp har sin mulighet frem til kommunevalget. Etter dette har jeg tro på at Erna og Høyre vil få orden på strømprisen.

Odd Nordmo, Høyre

Powered by Labrador CMS