Flertall for endring av inndelingsloven

Publisert

Regjeringspartiene Ap og Sp fikk tirsdag med støtte fra SV og Rødt flertall i Stortinget for å endre inndelingsloven. Endringen åpner for at det kan gjennomføres en folkeavstemning om å dele nåværende Kristiansand kommune og igjen etablere Søgne og Songdalen som nye selvstendige kommuner. Bystyret i Kristiansand har to ganger tidligere fattet vedtak mot å gjennomføre folkeavstemning og har ønsket å beholde nåværende kommunegrenser.

Det var 59 representanter fra de fire partiene som stemte for endringsforslaget mens 40 representanter stemte mot, skriver NRK Sørlandet på sine nettsider tirsdag.

I hvilken form en folkeavstemning eller innbyggerhøring skal gjennomføres er ikke avklart, og det er ikke bestemt når en folkeavstemning skal gjennomføres. Trolig kan denne finne sted en gang tidlig i 2024.

De seneste meningsmålingene viser at det i Songdalen nå er et klart flertall for å bli i storkommunen, mens trenden i Søgne går mot et knapt flertall for det samme.

Dersom et flertall fører til at Kristiansand kommune deles, kan nye kommuner bli opprettet enten fra 1.1.2026 eller fra 1.1.2028.

Powered by Labrador CMS