Fylkesleder i Agder unge høyre, Siri Heimdal Knudsen og fylkesleder i Agder FpU, Kasper Johansen.
Fylkesleder i Agder unge høyre, Siri Heimdal Knudsen og fylkesleder i Agder FpU, Kasper Johansen.

Skolevalget i Søgne: – Kjempefornøyde med resultatet

Publisert Sist oppdatert

Etter at det nye skolesenteret i Søgne er tatt i bruk har antall elever ved den videregående skolen økt fra 87 ved skolevalget i 2021 til 293 elever ved skolevalget nå i 2023.

Resultatet fra årets skolevalg viser en overveldende seier for den borgerlige fløyen hvor partiene H, FrP, V og KrF samlet har en fremgang på 21,2 prosent sammenliknet med forrige valg. Den rødgrønne siden med R, SV, Ap, Sp og MDG hadde samlet en tilbakegang på 34,8 prosent.

FrP største parti

Med 23,8 prosent av stemmene troner FrP helt øverst etter at resultatet fra årets skolevalg i Søgne nå er klart. Høyre følger hakk i hæl med 21,4 prosent, og de fire borgerlige partiene har samlet en oppslutning på over 60 prosent.

– Vi er kjempefornøyd med dette resultatet. At Frp ble så store og at borgerlig side fikk et så stort flertall viser oss at elevene ønsker den politikken vi prater om. Elevene ønsker å beholde mer av egne penger, de ønsker å få mer frihet til å styre egen skolehverdag, og de ønsker generelt å få bestemme mer selv over eget liv fremfor å la politikere bestemme, sier Kasper Johansen, leder av Agder FpU. til N247.

– Høyre er kjempefornøyd med borgerlig flertall på Søgne vgs. Alle medlemmene våre har stått på som bare det. Skoleresultatet illustrerer hvor viktig frihet i skolen er for elever, spesielt fritt skolevalg, sier fylkesleder i Agder unge høyre, Siri Heidal Knudsen til N247.

Powered by Labrador CMS